Στη Βλαχάβα μετά από 3 χρόνια ο Β. Μπουτίνας

Την πρώτη μετά από τρία χρόνια στο τιμόνι του δήμου Καλαμπάκας, επίσημη επίσκεψη στο Τ.Δ. Βλαχάβας, είχε την Τετάρτη το βράδυ ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Βύρων Μπουτίνας.

0 178

Την πρώτη μετά από τρία χρόνια στο τιμόνι του δήμου Καλαμπάκας, επίσημη επίσκεψη στο Τ.Δ. Βλαχάβας, είχε την Τετάρτη το βράδυ ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Βύρων Μπουτίνας. Την πρώτη μετά από τρία χρόνια στο τιμόνι του δήμου Καλαμπάκας, επίσημη επίσκεψη στο Τ.Δ. Βλαχάβας, είχε την Τετάρτη το βράδυ ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Βύρων Μπουτίνας.
Η ενημερωτικού χαρακτήρα συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου και σκοπό είχε την αλληλοενημέρωση για τα προβλήματα και τις προοπτικές του χωριού, το έργο που έχει πραγματοποιηθεί στην τριετία που πέρασε και η δρομολόγηση λύσεων για τα προβλήματα που επισήμαναν οι κάτοικοι.
Η συνάντηση δημάρχου και κατοίκων του Τ.Δ. Βλαχάβας πραγματοποιήθηκε στο πρώην Κοινοτικό κατάστημα και παραβρέθηκε σχεδόν το σύνολο των κατοίκων που διαμένουν μόνιμα στο χωριό.
Από πλευράς τοπικού συμβουλίου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Γιώργος Τσεκούρας, η δημοτική σύμβουλος και Βλαχαβιώτισσα Γιάννα Τούλα, και τα μέλη του Τοπικού Οργάνου Χρήστος Λατσάρας και Δημ. Γκιάτας.
Καθ’ όλη την διάρκεια της συνάντησης ήταν εμφανής η ψυχρότητα του Γιώργου Τσεκούρα με τον δήμαρχο Βύρωνα Μπουτίνα στο ψηφοδέλτιο του οποίου ήταν υποψήφιος.
Ενδεικτικό της ψυχρότητας των δυο ανδρών το γεγονός ότι ο κ. Τσεκούρας παρέμεινε σιωπηλός καθ’ όλη την διάρκεια της διαδικασίας.
Τώρα, όσον αφορά το κλίμα θα πρέπει να πούμε ότι οι Βλαχαβιώτες άκουσαν με προσοχή όσα είπε ο δήμαρχος καταθέτοντας μια σειρά προτάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οικισμός.
Θα πάρω στην πλάτη μου τη Βλαχάβα
Στην πρωτομιλία του ο Δήμαρχος τόνισε ότι η απουσία του σχετίζεται με την στάση του προέδρου ο οποίος, όπως επανειλημμένως τόνισε δεν συνεργάζεται παρά τις προσπάθειες του ιδίου να λυθούν προβλήματα.
Μάλιστα ανέφερε ότι μαζεύτηκαν υπογραφές όπου ουσιαστικά κηρύχθηκε ανεπιθύμητος στη Βλαχάβα.
Θέλοντας να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος έφθασε στο σημείο να καταγγείλλει στην περιφέρεια την δημοπράτηση έργου που αφορούσε την ύδρευση με αποτέλεσμα να χαθεί η χρηματοδότηση.
Επίσης τόνισε ότι κατέβαλε προσπάθειες ώστε να βελτιωθούν οι σχέσεις αλλά ο πρόεδρος δεν έδειξε σημάδια συνεργασίας τονίζοντας ότι οι όποιες αντιθέσεις προσωπικού χαρακτήρα δεν μπορούν να επηρεάζουν την λειτουργία των θεσμικών οργάνων, ούτε πολύ περισσότερο να δημιουργούν προβλήματα στους κατοίκους.
Ο κ. Μπουτίνας τόνισε ότι εάν ο πρόεδρος δεν αλλάξει στάση ο ίδιος θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το χωριό.
Τέλος ο κ. Μπουτίνας έδωσε απαντήσεις για μια σειρά χρονίζοντα προβλήματα που επισήμαναν οι κάτοικοι δεσμευόμενος πως ανάλογα με τις δυνατότητες του δήμου θα καταβληθεί προσπάθεια να αντιμετωπιστούν.
Τα προβλήματα
Σε ότι αφορά τα προβλήματα ως μείζων αναδείχθηκε η έλλειψη νερού τη θερινή περίοδο, οι διαπροσωπικές αντιθέσεις των κατοίκων όσον αφορά ιδιοκτησιακές διεκδικήσεις, η βελτίωση του δημοτικού φωτισμού εντός του οικισμού, η επέκταση και βελτίωση της εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας ως και η στέγαση του πολιτιστικού συλλόγου «Παπα-θύμιος Βλαχάβας».
Για το θέμα αυτό τόσο ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Ντιναπόγιας, όσο και άλλα μέλη του συλλόγου κατήγγειλαν ότι ο πρόεδρος του Τ.Σ. δεν τους επιτρέπει να χρησιμοποιήσουν το χώρο, όπου στεγάζονταν ο σύλλογος παλιά ζητώντας απ’ τον δήμαρχο να λύσει το πρόβλημα.
Από την πλευρά του ο τοπικός σύμβουλος Χρ. Λατσάρας επισήμανε ότι οι κακές σχέσεις προέδρου και δημάρχου πράγματι δημιούργησαν προβλήματα που δεν επέτρεψαν να λυθούν προβλήματα βλάπτοντας το χωριό.
Ο κ. Λατσάρας ζήτησε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του χωριού επισημαίνοντας ότι πολλά θέματα που ετέθησαν στο Δ.Σ. αντιμετωπίστηκαν αρνητικά δημιουργώντας αρνητικά αισθήματα στους Βλαχαβιώτες.
Επισημάνσεις για τα προβλήματα του χωριού έκανε και το μέλος του Τ.Σ. Δημ. Γκιάτας τονίζοντας ότι η συνεργασία Τ.Σ. και Δημάρχου πρέπει να είναι δεδομένη.
Απ’ την πλευρά της η Δημοτική Σύμβουλος Γιάννα Τούλα επισήμανε αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που πήρε η ίδια και πολλοί άλλοι κάτοικοι αναφορικά με το θέμα του αποχαρακτηρισμού δασικής έκτασης ώστε να αναπτυχθεί ο οικισμός δεδομένου ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες.
Απαντώντας ο κ. Μπουτίνας ζήτησε να έρθει το θέμα στο Δ.Σ. ώστε να το στηρίζει.
Ακολούθησε διάλογος με τους κατοίκους να παίρνουν το λόγο και να επισημαίνουν προβλήματα όπως ο Απ. Τάτσιος που ζήτησε περισσότερες διευκρινήσεις για την απουσία του δημάρχου, ο Δημ. Μπουκουβάλας, που ζήτησε την επέκταση του δημ. φωτισμού, ο Μπουκουβάλας, ο Κώστας Τσεκούρας, ο Βαγ. Τάτσιος, η κ. Φρόσω Ψύρα αλλά και άλλες γυναίκες που έδωσαν δυναμικό παρών στην συνάντηση.
Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία ο κ. Μπουτίνας τόνισε ότι δεν πρόκειται να αφήσει την Βλαχάβα και όπως στο παρελθόν, θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται για το χωριό.

Η Έρευνα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.