Στη Βιέννη μαθητές και εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας

0 942

Στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, μία ομάδα από 14 μαθητές και 4 εκπαιδευτικοί συνοδοί από το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Καλαμπάκας ταξίδεψαν στην Βίενννη της Αυστρίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+-Δράση ΚΑ1 με τίτλο «Internet of Things (IoT) and Robotics”. Εκεί ακολούθησαν ένα δεκαπενθήμερο πρόγραμμα και περιλάμβανε ένα συνδυασμό θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων με επισκέψεις σε συνεργαζόμενες εταιρίες και οργανισμούς όπου παρακολούθησαν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας τους.

Έτσι, είχαν την ευκαιρία να δουν σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον ποιες υποχρεώσεις και καθήκοντα σχετίζονται με το μελλοντικό τους επάγγελμα, ανέπτυξαν τις γλωσσικές τους δεξιότητες, απέκτησαν περισσότερες γνώσεις που απαιτούνται για την μελλοντική τους εργασία και είδαν στην πράξη τις νέες τάσεις και τις τεχνολογικές εξελίξεις  στον χώρο της ρομποτικής και των αυτοματισμών.

Στα πλαίσια του σχεδίου οι μαθητές επισκέφτηκαν τις εταιρίες Boc Group, Computer Vision Lab, Tele Haase, AIT Austrian Institute of Technology, PRIA-Practical Robotics Institute Austria, Visit Ikarus security software και Happy Lab οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο της πληροφορικής και της ρομποτικής.

Παράλληλα με το πρόγραμμα κατάρτισης δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να απολαύσουν δραστηριότητες πολιτιστικής φύσης που περιλάμβαναν επισκέψεις  στο Κάστρο Μπελβεντέρε (Belvedere Castle), στην όπερα της Βιέννης, τα Ανάκτορα Σενμπρούν (Schloss Schönbrunn), Το ζωολογικό πάρκο, το τεχνολογικό μουσείο και το Μουσείο φυσικής ιστορίας της Βιέννης.

To 1ο ΕΠΑΛ Καλαμπάκας υποστηρίζει επιμορφωτικές διαδικασίες και σχεδιάζει δραστηριότητες που έχουν ως στόχο την εκπαίδευση και κατάρτιση των μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας σε χώρες του εξωτερικού. Την φετινή σχολική περίοδο έχουν καταρτιστεί στο εξωτερικό  πάνω από 40 μαθητές του σχολείου μας.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος γίνεται από το ΙΚΥ το οποίο είναι η Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ .

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.