Στη Θεσσαλία 35 Ενώσεις Ταξιδιωτικών Γραφείων της ECTAA – Ξεναγήθηκαν σε Πήλιο και Μετέωρα

0 619

Στο επίκεντρο του παγκόσμιου και ευρωπαϊκού τουριστικού ενδιαφέροντος βρέθηκε η Θεσσαλία στο πλαίσιο  της συνάντησης  του εξαμηνιαίου συνεδρίου semiannual meeting της  Πανευρωπαικής Ομοσπονδίας Τουριστικών Γραφείων ECTAA και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών Γραφείων ΗΑΤΤΑ, που  πραγματοποιήθηκε στο Βόλο.  Η συνάντηση διοργανώθηκε  από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Μαγνησίας στο πλαίσιο του προγράμματος Preferred Destination 2022 της   ECCTA, το οποίο φέτος προβάλλει την Ελλάδα μέσω του ΕΟΤ  σε όλες τις  ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στις χώρες με τις οποίες συνεργάζεται η ECTAA (Τυνησία, Μαλαισία, Ισραήλ). Σημειώνεται ότι ο φορέας-ομπρέλα για τον ευρωπαϊκό οργανωμένο τουρισμό εκπροσωπεί περί τα 70.000 τουριστικά γραφεία και ο ΗΑΤΤΑ (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων) αποτελεί μέλος της ECTAA και εκπρόσωπός της στην Ελλάδα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γιάννης Μπουτίνας μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Θανάση Μόρα παρουσίασαν  σε 35 εκπροσώπους    Τουριστικών Ενώσεων  απ όλο τον κόσμο τους προορισμούς της  Θεσσαλίας  και συζήτησαν  θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του  τουριστικού προϊόντος  και τις δυνατότητες  νέων συνεργασιών με Θεσσαλούς τουριστικούς πράκτορες. Από την πλευρά τους ο Πρόεδρος  της ECTAA Frank Oostdam,  o Πρόεδρος FedHATTA Λύσανδρος Τσιλίδης   και ο Πρόεδρος της HATTΑ Νικόλαος Κελαηδίτης δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τους θεσσαλικούς τουριστικούς προορισμούς που  γνώρισαν  και υπογράμμισαν ότι η  εποικοδομητική συνεργασία με τους φορείς της Θεσσαλίας δημιουργεί ελπιδοφόρες προοπτικές για το μέλλον. Οι τουριστικοί πράκτορες την Παρασκευή  25 Νοεμβρίου επισκέφθηκαν τα Μετέωρα φιλοξενούμενοι από τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού νομού Τρικάλων ενώ το Σάββατο 26 Νοεμβρίου περιηγήθηκαν σε περιοχές του Πηλίου, διερευνώντας υποδομές  και δυνατότητες ανάπτυξης για τη νέα διεθνή τάση τουρισμού  Digital Nomads. Στη συνάντηση  συμμετείχαν ο Υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Ταμίας της ECTAA  Μάριος Καμμένος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης, η Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θέκλα Καμμένου, ο Αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου Δημήτριος Ραματάς, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Μποτσιβάλης και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Μαγνησίας Αθανάσιος Σπύρου και Ευαγγελία Αρβανιτάκη.

Η ΗΑΤΤΑ έκανε εκτενή αναφορά για τη Θεσσαλία στο επίσημο διαδικτυακό της περιοδικό  igreece.travel.

Δείτε εδώ:  http://www.fedhatta.gr/wp-content/uploads/2022/11/iGREECE_THESSALY_ECTAA_2022/index.html?fbclid=IwAR3Kh8hpaPWrUV4kACMNLS1QDnwTchUIqKSviKnwbrfbtc_OZ0MgxDhANE8

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr