Στη Mantova της Ιταλίας μαθητές και καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Καλαμπάκας

Τη Mantova της Ιταλίας επισκέφθηκαν, στα πλαίσια του προγράμματος Comenius

0 54

Τη Mantova της Ιταλίας επισκέφθηκαν, στα πλαίσια του προγράμματος Comenius

Τη Mantova της Ιταλίας επισκέφθηκαν, στα πλαίσια του προγράμματος Comenius – Πολυμερείς Σχολικές Συμπράξεις με τίτλο “ΝEST – New Europe with stronger Ties”, μαθητές και καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Καλαμπάκας από τις 27 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2014.

Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι μαθήτριες Ζάρρα Γεωργία, Τσιάτσιου Μαρία, Σακκά Ζωή και Παπαδοπούλου Δέσποινα, ο διευθυντής του σχολείου, κ. Αδαμάντιος Μπαλάνης, και ο καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά επτά σχολεία με μαθητές και καθηγητές από την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ισπανία και τη Λεττονία.

Οι μαθήτριες είχαν τη ευκαιρία να φιλοξενηθούν σε Ιταλικές οικογένειες και να γνωρίσουν έτσι συνομήλικους μαθητές του Instituto Comprensivo San Georgio di Mantova, τον τρόπο ζωής και την καθημερινότητά τους. Η συνάντηση άφησε σε όλους τους συμμετέχοντες τις καλύτερες εντυπώσεις αφού υπήρχε πληθώρα δραστηριοτήτων και η φιλοξενία ήταν μοναδική για μαθητές και καθηγητές.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε την παρουσίαση των εργασιών των εκπαιδευτικών αποστολών με τίτλο «Ο κήπος της Εδέμ» και «Η δημιουργία του κόσμου». Η Ελληνική αποστολή παρουσίασε τους τρεις κήπους που δημιούργησαν όλοι οι μαθητές που συμμετέχουν στη σύμπραξη: ένα πραγματικό κήπο που φύτεψαν όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές στην αυλή του σχολείου, έναν ηλεκτρονικό και ένα κολλάζ με φωτογραφίες και αποξηραμένα φυτά. Επίσης, οι μαθήτριες παρουσίασαν την πραγματικά επιτυχημένη έρευνα τους για τους Ευρωπαϊκούς μύθους σχετικά με τη δημιουργία του κόσμου αποσπώντας έτσι ένα πολύ δυνατό χειροκρότημα αλλά και επαίνους για την εργασία τους.

Δεν έλειψαν, βέβαια, και οι επισκέψεις και περιηγήσεις, όπως αυτή με ειδικούς ξεναγούς της Unesco στις πόλεις Mantova και Sabbioneta, που αποτελούν Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco από το 2008 ως παραδείγματα των ιδεών που υπήρχαν για το σχεδιασμό της ιδανικής αναγεννησιακής πόλης. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στο θέρετρο Sirmione, στη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας Garda, στη Verona αλλά και στο Μιλάνο.

Τα μέλη των αποστολών ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λετονίας.

mantova2mantova3

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.