Στη Λάρισα το 1ο Τουρνουά του 3ου Προκριματικού Ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών

0 113

Στο κλειστό γυμναστήριο Ε.Α.Κ. Νεάπολης, εκεί όπου θα διεξαχθεί το πρώτο τουρνουά του 3ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 6 Μαΐου η επίσημη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης.

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Ε.Λ. Αστέριος Πατσιαούρας, ο Πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας Γιάννης Κουρδής, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γκιγιέρμο Ναράνχο και η αρχηγός της ομάδας Στέλλα Χριστοδούλου.

Αναλυτικά:
Κωνσταντίνος Αγοραστός (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας)
«Ο αθλητισμός είναι ζωή είναι φιλοσοφία και είναι ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για τη μετά covid εποχή που έρχεται. Ο αθλξητισμός είναι πηγή ζωής, συνεργασίας, ελπίδας και ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που βγάζει ανθρώπους δυνατούς που ξέρουνε να πολεμούν και να σηκώνονται

Η παρουσία της Εθνικής ομάδας μας δίνει χαρά και ελπίδα και θέλουμε να πανηγυρίσουμε την πρόκριση για να υπάρξει και μια τόνωση στην ψυχολογία όλων των Ελλήνων.

Να ευχαριστήσω και την Ομοσπονδία με την οποία έχουμε μια διαχρονική σχέση και προτιμά τη Λάρισα και τη Θεσσαλία για τους μεγάλους αγώνες».
Απόστολος Καλογιάννης (Δήμαρχος Λάρισας)
«Πρώτα απ’ όλα είμαστε χαρούμενοι γιατί επιτέλους σε δύσκολος καιρούς έρχεται στην πόλη μας μια μεγάλη διοργάνωση. Κι είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε να τις πολλαπλασιάσουμε στο μέλλον.

Λυπούμαστε που δεν έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε κόσμο σ’ αυτό το υπέροχο γήπεδο, αλλά θα το ξεπεράσουμε κι ελπίζουμε σύντομα οι κερκίδες να είναι και πάλι γεμάτες.

Καλωσορίζω όλες τις ομάδες στην πόλη μας και φυσικά να ευχηθώ καλή επιτυχία στη δική μας εθνική. Εύχομαι η διοργάνωση να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και να είναι η απαρχή σπουδαίων διοργανώσεων που θα έρθουν στην πόλη μας».

Αστέριος Πατσιαούρας (πρόεδρος Ε.Σ.ΠΕ.Κ.ΕΛ.)
«Εκ μέρους του προέδρου Γιώργου Καραμπέτσου και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΠΕ εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λάρισας, την Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Ε.Λ. και το ΕΑΚ Νέαπολης για τη φιλοξενία και την υποστήριξη της διοργάνωση. Μετά από πολλά χρόνια έχουμε μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση εδώ στην πόλη της Λάρισας που αγαπά το βόλεϊ και τον αθλητισμό γενικότερα. Καλή επιτυχία στην εθνική μας ομάδα που διεκδικεί την πρόκριση της για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος»

Ως πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Ε.Λ. θα ήθελα να ευχαριστήσω από την πλευρά μου τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, τον Δήμαρχο κ. Καλογιάννη, τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ κ. Καραμπέτσο, τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Λιούπα, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Αναστασίου και τον πρόεδρο του ΕΑΚ κ. Κουρδή για την πολύτιμη συμπαράσταση τους.

Ο αθλητισμός έχει και κοινωνικό πρόσωπο και η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Ε.Λ. σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, με αφορμή τη διεξαγωγή των αγώνων του προκριματικού ομίλου διοργάνωσε συλλογή τροφίμων για τις ευπαθείς ομάδες.

Θα θέλαμε να είναι γεμάτο το γήπεδο στους αγώνες, αλλά λόγω των περιορισμών του COVID-19 αυτό δεν είναι εφικτό.

Τέλος θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλη ευχαριστώ στους εθελοντές και τους επικεφαλής τους κ. Γκότση και κ.Θεμελή για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν.

Γιάννης Κουρδής (Πρόεδρος Ε.Α.Κ. Λάρισας)
«Σας καλωσορίζω στο κλειστό της Νεάπολης. Όταν τέθηκε το θέμα της φιλοξενίας των αγώνων από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για μας ήταν ένα στοίχημα για να ετοιμάσουμε την εγκατάσταση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και μέσα σε τόσο ιδιαίτερες συνθήκες.

Ήταν μια πρόκληση αλλά με τη βοήθεια των πολύτιμων συνεργατών που έχω καταφέραμε να είμαστε πανέτοιμοι για να φιλοξενήσουμε μια τόσο υψηλού επιπέδου διοργάνωση. Κι είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε ανάλογες διοργανώσεις και στο μέλλον με την παρουσία του κόσμου.

Η συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο είναι εξαιρετική κι αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα έρθουν κι άλλες μεγάλες διοργανώσεις.

Άλλωστε οι ομάδες κερδίζουν και θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Εθνική».

Στέλλα Χριστοδούλου (Αρχηγός Εθνικής γυναικών)
«Ευχαριστώ εκ μέρους όλων των κοριτσιών τη Λάρισα για την πολύ όμορφη φιλοξενία και τη ζεστασιά που νιώθουμε από την πρώτη μέρα.

Η ομάδα είναι έτοιμοι, σ’ ένα σύντομο χρονικό διάστημα και μετά από μία πολύ περίεργη χρονιά όπου λόγω της πανδημίας δεν διεξήχθη το πρωτάθλημα. Έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό και είμαστε έτοιμες για την πρόκριση.

Θα θέλαμε πάρα πολύ να ήταν διαφορετικές οι συνθήκες,  να γέμιζε ο κόσμος στο γήπεδο, όπως συνηθίζει να κάνει εδώ στη Λάρισα αλλά νιώθουμε καθημερινά τον παλμό και την ενέργεια τους»

Γκιγιέρμο Ναράνχο (Ομοσπονδιακός προπονητής Εθνικής γυναικών)

«Θέλω να ευχαριστήσω την πόλη της Λάρισας, τον Δήμο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την εξαιρετική φιλοξενία και το τέλειο περιβάλλον που μας έχουνε προσφέρει. Όλοι μας έχουν βοηθήσει και ότι χρειαστήκαμε το είχαμε για να κάνουμε την προετοιμασία που θέλαμε.

Σίγουρα είμαστε μια δυνατή ομάδα και το σημαντικό είναι ότι έχει κρατηθεί ο βασικός κορμός που είχε προκριθεί το 2019. Η Ισπανία και η Αυστρία είναι επίσης δύο καλές ομάδες όμως έχουν κάποια προβλήματα με απουσίες λόγω τραυματισμών κι αυτό φέρνει αρκετές νέες αθλήτριες για τις οποίες δεν έχουμε πολύ καλή πληροφόρηση και αυτό δυσκολεύει κάπως το έργο μας.

Οι αθλήτριες μας είναι σε καλή κατάσταση και χάρις στην Ομοσπονδία και στα σωματεία και νιώθω ότι η ομάδα είναι έτοιμη για τις απαιτήσεις των προκριματικών».

Σε ερώτηση για τον βαθμό ετοιμότητας των κοριτσιών που αγωνίζονταν στην Ελλάδα, δεδομένου ότι το πρωτάθλημα διεκόπη ο Ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε:

«Όλες οι αθλήτριες είναι επαγγελματίες και παρά την διακοπή δεν σταμάτησαν να δουλεύουν και παρουσιάστηκαν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.