Σταθερές διατροφικές αξίες, από δύο προϊόντα για μικρούς και μεγάλους
Η καλή και υγιεινή διατροφή διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο σε κάθε ηλικιακή ομάδα, όμως η αξία της γίνεται ακόμη πιο σημαντική στην περίπτωση των μικρών παιδιών και των ηλικιωμένων. Τα παιδιά καθώς βρίσκονται στα πιο σημαντικά αναπτυξιακά στάδια χρειάζονται τροφές πλούσιες σε θρεπτικά στοιχεία που να συνδυάζουν καλή γεύση και εύκολη κατάποση που εξυπηρετεί το νεαρό της ηλικίας τους. Αντίστοιχα και στην περίπτωση των ηλικιωμένων, υπάρχει ανάγκη για ανάλογες τροφές με σκοπό την υποστήριξη και σωστή λειτουργία του οργανισμού.
Το παραδοσιακό ρυζόγαλο με χρόνια παράδοση από το παρελθόν, αποτελεί τροφή διαχρονικής αξίας, καθώς μέχρι και σήμερα διατηρεί τη γευστική και θρεπτική ισχύ του. Η απλή αλλά εξαιρετικά ωφέλιμη σύστασή του, από γάλα και ρύζι, το καθιστά ένα πλήρες, ισορροπημένο γεύμα ικανοποιητικού κορεσμού για μικρούς και μεγάλους.
Η διατροφική αξία του στα παιδιά είναι σημαντική, καθώς προσδίδει ενέργεια, και χάρη στο ασβέστιο παρέχει γερά κόκκαλα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη βοηθά στην ανάπτυξη, και η ανάλαφρη υφή του διευκολύνει τη διαδικασία της πέψης. Επιπλέον, αποτελεί γευστική και υγιεινή επιλογή γλυκίσματος για τα παιδιά που επιζητούν συχνά διάφορα επιδόρπια.
Το παραδοσιακό ρυζόγαλο όμως, έχει τις ρίζες του στην τρίτη ηλικία. Η ιστορία του ξεκίνησε από τις καλές μας τις γιαγιάδες με τις νόστιμες παραδοσιακές συνταγές τους. Ιδανικό εδώ και χρόνια, για τους ηλικιωμένους χάρη στην ήπια γεύση του και στην εύκολη κατάποσή του, που απαιτείται στις ανάγκες αυτής της ηλικιακής ομάδας. Απολαυστικό επιδόρπιο που ενδυναμώνει τα οστά και παρέχει υγεία και ευεξία. Προσφέρει ασφαλή επιλογή για την τρίτη ηλικία που χρειάζεται μια γλυκιά λύση, χωρίς να επιβαρύνει την υγεία.
Άλλος ένας διατροφικός θησαυρός για μικρούς και μεγάλους είναι το κεφίρ. Με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο κεφίρ οφέλη θα εκπλαγείτε από τη συμβολή του στην ανάπτυξη των παιδιών και στη διατήρηση καλή υγείας των ηλικιωμένων.
Φυσικό, ζυμωμένο ρόφημα με προβιοτική σύσταση, μεγάλη πρωτεϊνική περιεκτικότητα, ασβέστιο και βιταμίνες, βοηθά σε σημαντικά λειτουργικά συστήματα του οργανισμού. Στην περίπτωση της τρίτης ηλικίας, συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του εντέρου, προστατεύοντάς τους από εντερικές διαταραχές. Επιπλέον, διαμορφώνει καλή, σταδιακή διαδικασία πέψης που είναι απαραίτητη σε αυτές τις ηλικίες, ιδίως αν η κατανάλωση γίνεται πιο αργά το βράδυ. Μπορεί να καταναλωθεί σε καθημερινή βάση, χωρίς ανεπιθύμητες απόρροιες, καθώς μειώνει τις φλεγμονές και δεν επιβαρύνει το σάκχαρο ή τα επίπεδα χοληστερίνης.
Για την ενημέρωση σε ότι αφορά στα μικρά παιδιά, με μια πλοήγηση στο internet για κεφίρ οφέλη, θα επιβεβαιώσετε πόσο υποστηρίζει τα στάδια της φυσιολογικής ανάπτυξης ενός παιδιού. Επιπλέον, δυναμώνει την ανοσολογική τους άμυνα, λειτουργεί βοηθητικά στην καλύτερη αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών και αφομοιώνεται εύκολα από τον οργανισμό παιδιών με δυσανεξία στη λακτόζη.
Σε κάθε περίπτωση το ρυζόγαλο και το κεφίρ δεν είναι απλές τροφές ανάγκης, αλλά αποτελούν υγιεινές λύσεις φροντίδας και απόλαυσης. Κατάλληλες γευστικές αξίες που λειτουργούν θετικά στην ανάπτυξη των παιδιών και στην καλή υποστήριξη του οργανισμού της τρίτης ηλικίας.