Στα γαλανόλευκα τα Μετέωρα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

1 3.417

Στα χρώματα της γαλανόλευκης “ντύθηκαν” απόψε τα Μετέωρα στέλνοντας το μήνυμα της Ελευθερίας!

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στέλνει το δικό της μήνυμα για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, φωταγωγώντας στα εθνικά χρώματα το βράδυ της Τετάρτης 24 και Πέμπτης 25 Μαρτίου, τους ιερούς βράχους των Μετεώρων, το μεγαλύτερο μετά το Άγιο ΄Ορος και με συνεχή παρουσία από την εποχή της εγκατάστασης των πρώτων ασκητών μέχρι σήμερα μοναστικό σύνολο στον ελλαδικό χώρο.

Ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία της υφηλίου και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, τα Μετέωρα, ντύθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη γαλανόλευκη, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για το σημαντικότερο γεγονός στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, που οδήγησε στη δημιουργία του ελληνικού έθνους-κράτους.

Τα Μετέωρα, λόγω της μορφολογίας τους, του άγριου και απροσπέλαστου τοπίου, προσέφεραν στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας στη Θεσσαλία (1393-1881) ιδανικό καταφύγιο για το μοναχισμό, λειτούργησαν ως τόποι ελπίδας και διέσωσαν μνημεία του πολιτισμού και έργα της μεταβυζαντινής τέχνης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
1 Σχόλιο
  1. Speedy Gonzales λέει

    Πάνω από 50 πόλεις ανά τον κόσμο τιμούν τον εορτασμό των 200 ετών από το 1821 με τη φωταγώγηση εμβληματικών κτιρίων τους. Εδώ δοκιμές της τελευταίας στιγμής, το αποτέλεσμα δεν το σχολιάζω γιατί θα με πείτε κακό.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.