Στα 30 τα θύματα από τη νέα γρίπη στη χώρα μας

Σε 30 ανέρχονται πλέον τα θύματα της νέας γρίπης στη χώρα μας, ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες, το κύμα πανδημίας βρίσκεται σχεδόν στην κορύφωσή του. Τελευταίο θύμα είναι μία γυναίκα 52 χρονών με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

0 340

Σε 30 ανέρχονται πλέον τα θύματα της νέας γρίπης στη χώρα μας, ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες, το κύμα πανδημίας βρίσκεται σχεδόν στην κορύφωσή του. Τελευταίο θύμα είναι μία γυναίκα 52 χρονών με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Σε 30 ανέρχονται πλέον τα θύματα της νέας γρίπης στη χώρα μας, ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες, το κύμα πανδημίας βρίσκεται σχεδόν στην κορύφωσή του. Τελευταίο θύμα είναι μία γυναίκα 52 χρονών με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.  Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΕΠΥ, η 52χρονη γυναίκα, επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης Α(Η1Ν1), η οποία νοσηλευόταν διασωληνωμένη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση, παρουσίασε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια και απεβίωσε. Η ασθενής είχε υποκείμενο νόσημα (νοσογόνο παχυσαρκία).

Το Εθνικό Συμβούλιο Πανδημίας καλεί τον πληθυσμό να εμβολιαστεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, για να αναπτύξει εγκαίρως αντισώματα, ενόψει της κορύφωσης της πανδημίας. Συνολικά 200.000 άτομα έχουν εμβολιαστεί στη χώρα μας, ενώ έχουν καταγραφεί 110 παρενέργειες, όλες ήπιας μορφής. Για τους εμβολιασμούς δεν θα κλείνονται ραντεβού, αλλά θα υπάρχει σειρά προτεραιότητας.

Η Υπουργός Υγείας επανέλαβε στη Βουλή ότι το προσεχές διάστημα θα ανοίξουν άλλες 95 κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας για την αντιμετώπιση των ασθενών με νέα γρίπη.

Πηγή: NET, AΠΕ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr