Σπουδαίες επιτυχίες του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Σημαντικές επιτυχίες επιφύλαξαν και τούτη τη χρονιά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στους διαγωνισθέντες τελειόφοιτους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων.

0 207

Σημαντικές επιτυχίες επιφύλαξαν και τούτη τη χρονιά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στους διαγωνισθέντες τελειόφοιτους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων.

Σημαντικές επιτυχίες επιφύλαξαν και τούτη τη χρονιά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στους διαγωνισθέντες τελειόφοιτους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων.

Δεν είναι μόνο το ποσοστό των επιτυχόντων σημαντικό (20 σε σύνολο 26 υποψηφίων) αλλά και η επιτυχία τους σε σημαντικές σχολές πρώτης προτεραιότητας (16 σε ΑΕΙ και 4 σε ΤΕΙ), σε αρκετές δε περιπτώσεις με διακεκριμένη σειρά επιτυχίας.

Μολονότι μάλιστα μεγάλος αριθμός επέλεξε τις μουσικές σπουδές (πράγμα αναμενόμενο για μια ιδιαιτέρως χαρισματική μουσικά γενιά), αρκετοί υποψήφιοι επέλεξαν εισερχόμενοι και σε άλλες σχολές κύρους, ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Για τους μαθητές που επέλεξαν τις σχολές μουσικών σπουδών, όσον αφορά στη σειρά επιτυχίας, αξίζει χαρακτηριστικά να σημειωθεί ότι Μαρία Τύμπα κατέλαβε τη δεύτερη και η Ευθαλία Νταφέκη την τεσσαρακοστή πέμπτη θέση στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στην Αθήνα· ο Ορέστης Αργύρης, η Ειρήνη Κρικώνη και η Ζωή Αργυρίου, τη δεύτερη, πέμπτη, και έκτη θέση αντίστοιχα στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στη Θεσσαλονίκη· η Ασπασία Ντίνα και ο Θοδωρής Γεωργάκης τη δέκατη τέταρτη και την τριακοστή ένατη αντίστοιχα στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη· ο Γιώργος Παπαχρήστος πρώτευσε στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα.

Πρόκειται μάλιστα για σχολές τις οποίες δε διεκδικούν μόνο μαθητές των δεκάδων Μουσικών Σχολείων της χώρας, αλλά και μαθητές των Γενικών Λυκείων με μουσικές γνώσεις, πράγμα που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την πρόσβαση.

Εκτός από αυτούς, ο Νίκος Αλεξιάδης κατέλαβε τη δέκατη έκτη θέση στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών· ο Κωνσταντίνος Γκέοργκε την εβδομηκοστή όγδοη θέση στο Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας στην Κατερίνη· ο Νίκος Ιακωβάκης τη δωδέκατη στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά· ο Κωνσταντίνος Κρικώνης την εβδομηκοστή τέταρτη στο Τμήμα Βιολογίας στη Θεσσαλονίκη· ο Κωνσταντίνος Μεσιακάρης την ογδοηκοστή τέταρτη στη Φαρμακευτική Σχολή της Πάτρας· η Ειρήνη Ντάφη την εκατοστή εικοστή έκτη στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στα Χανιά· ο Θανάσης Παπαδημητρίου την έκτη στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας στην Καρδίτσα· τέλος η Μαρία Χλιούρα κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη Σχολή Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τους μαθητές Χρυσάνθη Τσιχτή και Αθανάσιο Μπαμπάνη, οι οποίοι διαγωνίστηκαν το περασμένο φθινόπωρο στο σχέδιο και ως εξαιρετικά ταλέντα εισήχθησαν για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14 στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αντίστοιχα από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τέλος από τους αποφοίτους μας η Σπυριδούλα Καραμπούλα κατέλαβε την τεσσαρακοστή έκτη θέση στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή.

Αν η επιτυχής συμμετοχή στις εξετάσεις εξασφάλισε στους παραπάνω μαθητές μια επίζηλη θέση σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι εξαετείς σπουδές τους στο Μουσικό Σχολείο τους πρόσφεραν πνευματικά και ηθικά εφόδια που θα τους συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή.

Πρόκειται για βιώματα και γνώσεις που συνδιαμόρφωσαν την προσωπικότητά τους, όξυναν την καλλιτεχνική τους ευαισθησία και την αισθητική, τους εκπαίδευσαν στη συλλογική εργασία και στην έκθεση μπροστά σε πολυπληθές κοινό και τους κατέστησαν έτοιμους να αντιμετωπίζουν με θάρρος και ευελιξία μεταξύ άλλων και τα επερχόμενα μεγάλα υπαρξιακά προβλήματα του ενήλικα.

Το τελευταίο ισχύει και για τους μαθητές οι οποίοι για κάποιο λόγο δεν εισήχθησαν στο Πανεπιστήμιο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.