Σοβαρές καταγγελίες για λαθροθηρία στην περιοχή Καλαμπάκας

Φωτιές άναψε στα κυνηγετικά δρώμενα της Καλαμπάκας η καταγγελία ενός κυνηγού που ήταν μάρτυρας λαθροκυνηγών.

0 156

Φωτιές άναψε στα κυνηγετικά δρώμενα της Καλαμπάκας η καταγγελία ενός κυνηγού που ήταν μάρτυρας λαθροκυνηγών.

Φωτιές άναψε στα κυνηγετικά δρώμενα της Καλαμπάκας η καταγγελία ενός κυνηγού που ήταν μάρτυρας λαθροκυνηγών.
Ο καταγγέλλων μιλώντας χθες δια του ραδιοφώνου (Ρ. ΣΤΑΓΩΝ) κατάγγειλε πως πριν από λίγες ημέρες σε περιοχή βόρεια της Καλαμπάκας έγινε μάρτυρας κυνηγών που παρανομούσαν (λαθροκυνηγούσαν).
Μάλιστα είχαν σκοτώσει κάποια ζώα με την βοήθεια ειδικών μέσων για να κυνηγούν την νύχτα, πράγμα που απαγορεύεται.
Ο καταγγέλλων (όπως δήλωσε δια ραδιοφώνου) επικοινώνησε αμέσως με την Ομοσπονδία θυροφυλακής και μίλησε με αρμόδιο υπάλληλο. Του διεμήνυσε το γεγονός και ζήτησε να σταλεί άμεσα κλιμάκιο ελέγχου για να συλλάβει τους παρανομούντες. Δυστυχώς όπως είπε ο ίδιος αν και περίμενε δεν προσήλθε κάποιος υπεύθυνος για να εξακριβώσει τι συνέβαινε.
Ο πρόεδρος του κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμπάκας κ. Ταμπουράς παρενέβη και μίλησε για τον ρόλο του συλλόγου σε τέτοιες περιπτώσεις. Είπε πως ο σύλλογος τουλάχιστον την φετινή χρονιά έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους και έχει στείλει πολλούς στην Δικαιοσύνη (όχι όμως για λαθροθηρία) για πολλά αδικήματα.
Ζήτησε από τον καταγγέλλοντα να του καταθέσει την εμπειρία του και έδωσε δημόσια το τηλέφωνό του να μπορεί να τον «ενοχλεί» οποιοσδήποτε 24 ώρες το 24ώρο ανά υποπίπτουν στην αντίληψή του τέτοια φαινόμενα.
Παρέμβαση έκανε και ο πρώην πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμπάκας κ. Ζαχαράκης ο οποίος σύστησε να υπάρχει συνεργασία μεταξύ κυνηγετικού Συλλόγου και καταγγελλόντων. Μάλιστα ο κ. Ζαχαράκης ξαναθύμισε στους κυνηγούς και τους Καλαμπακιώτες ότι ο ίδιος παρετήθει από την θέση του προέδρου του συλλόγου μετά από κάποια περίπτωση λαθροθηρίας και ένα επεισόδιο που έγινε σχετικά με αυτό.
Ο καταγγέλλων κυνηγός γνωστοποίησε πως θα αποστείλει έγγραφη επιστολή προς τον υπουργό Γεωργίας για να καταγγείλει το συγκεκριμένο περιστατικό. Δεν μένει όμως εκεί, συστήνει στους συναδέλφους του κυνηγούς να παραδώσουν τις άδειες κυνηγιού για την υπόλοιπη κυνηγετική περίοδο ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς όλους αυτούς που δεν σέβονται την φύση και την πανίδα που υπάρχει και ένα λόμπυ το χρησιμοποιούν ως επάγγελμα σκοτώνοντας καθημερινά μεγάλο αριθμό θηραμάτων όχι για να τα απολαύσουν οι ίδιοι αλλά είτε να τα χαρίσουν είτε να τα πουλήσουν.
Είμαστε βέβαιοι πως η πλειοψηφία των ευσυνείδητων κυνηγών είναι πολύ μεγάλη και οι μη νόμιμοι είναι ελάχιστοι και πρέπει να απομονωθούν. Σε αυτό θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι, πολίτες, κυνηγοί – δασαρχείο και θηροφυλακή.

πηγή Η ΕΡΕΥΝΑ – Βαγγέλης Γκιάτας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.