Σωτήρης Βλίωρας: Ας θωρακίσουμε το νομό μας, αξιοποιώντας τα όπλα μας

1 487

Ήμουν από εκείνους που πίστευαν και διαχρονικά επαινούσαν τις ικανότητες του νυν δημάρχου του δήμου Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, κάτι βέβαια που μόνο τυχαίο δεν ήταν…

Οι διαρκώς καινοτόμες παρεμβάσεις (έξυπνη πόλη, λεωφορείο χωρίς οδηγό, ποδηλατοδρόμος, αναβάθμιση μύλου ξωτικών, άμεση εφαρμογή αντικαπνιστικού νόμου κλπ) ήταν οι βασικοί λόγοι που κέρδισε την αποδοχή και την εκτίμησή μου.

Όλα λοιπόν ήταν πολύ καλά, μέχρις ότου άκουσα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα για τη σύσταση αναπτυξιακού οργανισμού δυτικής Θεσσαλίας με τη συμμετοχή τεσσάρων (04) δήμων από το Νομό Τρικάλων και έξι (06) δήμων από το Νομό Καρδίτσας. Εκεί ειπώθηκε, ως πρόσχημα, η δημιουργία ενός ευέλικτου εργαλείου που θα βοηθήσει τους δήμους να σχεδιάζουν την επόμενη μέρα μέσα από νέα χρηματοδοτικά προγράμματα. Ναι μεν αλλά χωρίς διάθεση για περαιτέρω διαβούλευση, ώριμο οικονομοτεχνικό πρόγραμμα  και έλλειψη δυνατότητας ενστάσεων ως προς τη θεματολογία του εν λόγω οργανισμού.

Ούτως ή άλλως, ο Νομός Τρικάλων διαθέτει μία πρωτοπόρα αναπτυξιακή εταιρεία, την ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ με στόχο την ανάπτυξη του νομού. Για αυτό το λόγο άλλωστε, από το έτος 2007, άλλαξε η επωνυμία της εταιρίας σε ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε ΟΤΑ και με διακριτικό τίτλο ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.

Αγαπητοί Συνδημότες,

Ερωτώ τον κ. Παπαστεργίου, «γιατί δεν διοχετεύετε αυτή την πρότασή σας στην ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ ώστε να αναβαθμιστεί η λειτουργία της και συγχρόνως να ενισχυθεί η ανάπτυξη και των τεσσάρων δήμων του Νομού Τρικάλων;»

κ. Δήμαρχε,

Δε νομίζω πως μπορεί να χρησιμοποιείται ως παράδειγμα εξαιρετικής συνεργασίας η ΠΑΔΥΘ ΑΕ, για τον απλούστατο λόγο ότι αυτή δεν είναι αναπτυξιακή. Εδώ, η πολυπόθητη ανάπτυξη θα είναι ετεροβαρούς μορφής ανάμεσα στους δέκα (10) δήμους με άλλους να ωφελούνται και άλλους να ζημιώνονται. Είμαι σίγουρος ότι ο Δήμος Μετεώρων με κορωνίδα τα Μετέωρα θα υποβαθμιστεί, και από πρωταγωνιστής θα γίνει κομπάρσος.

Με τις έξυπνες ιδέες που έχεις αλλά και με «τόση δύναμη» που διαθέτεις, μπορείς να βοηθήσεις το Νομό Τρικάλων, γιατί ο Νομός μας διαθέτει αυτό το παγκόσμιο προνόμιο που λέγεται ΜΕΤΕΩΡΑ! Να είστε σίγουρος πως είναι η καλύτερη κίνηση…

 

Βλιώρας Σωτήριος

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
1 Σχόλιο
  1. ΟΧΙάς λέει

    Καπέλωμα Δίκτυο Δήμων περιοχής Πίνδου, Δίκτυο πόλεων με ποτάμια, Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, Αναπτυξιακή Τρικάλων Α.Α.Ε. ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.
    Ψηφίσανε χωρίς να έχουν ένα μπούσουλα του καταστατικού, χωρίς να γνωρίζουν το ποσοστό συμμετοχής ,και πόσα ευρώ θα βάλουν, που θα είναι η έδρα της εταιρείας (προφανώς όχι στη Καλαμπάκα) και το κυριότερο χωρίς οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας της εταιρείας!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.