Σωτήρης Φαμίσης: Ευκαιρία για επανακαθορισμό του Τουριστικού Προϊόντος μας

0 275

Αναμφίβολα η πανδημία έχει θέσει υπό αμφισβήτηση τις σχέσεις Επιχειρηματιών και Τουριστών.

Πρακτικές που μας οδήγησαν στην Ανάπτυξη του Εισερχόμενου Τουρισμού και στην αύξηση των εσόδων από τη δραστηριότητα αυτή, κρίνεται επιβεβλημένο να τεθούν σε άλλη βάση.

Τα νέα μοντέλα ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ θέλουν τον ΤΟΥΡΙΣΤΑ μέλος της κοινότητος την οποία επισκέπτεται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τα νέα αυτά δεδομένα, που αργά ή γρήγορα θα μας χτυπούσαν την πόρτα, είναι ήδη εδώ βεβιασμένα λόγω της πανδημίας.

Ως ΑΝΘΡΩΠΟΙ , αμιγώς εμπλεκόμενοι με τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ , οφείλουμε να αφουγκραστούμε τα κελεύσματα των καιρών και να ενεργήσουμε τα δέοντα.

Η κλιματική αλλαγή, επίσης, συμβάλει στην αλλαγή των δεδομένων μας.

Η Βιώσιμη Ανάπτυξη, η προστασία των φυσικών πόρων, η άυλη πολιτιστική κληρονομιά, η φέρουσα ικανότητα, η ενσυναίσθηση πρέπει πλέον να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος και να προσδιορίσουν την προσέγγιση μας, στο ΜΕΛΛΟΝ, αναφορικά με την την ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ του τόπου μας.

Τα ΜΕΤΕΩΡΑ μπορούν και πρέπει να αποδείξουν ότι είναι ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ .

Ανθρωποκεντρικός και Ανθεκτικός διαθέτει όλα τα προαπαιτούμενα για να καταστεί παράδειγμα βιωσιμότητος και πρότυπο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Σε αυτό συμβάλλει η Ανθρωπογεωγραφία μας, η Κουλτούρα μας, η Αγάπη για τον τόπο μας, και το κυριότερο, οι ίδιοι οι Ανθρωποι της που διατηρούν ζωντανές τις παραδόσεις και τα ιδιαίτερα στοιχεία του τόπου μας.

Παρ’ όλα αυτά για να υιοθετήσουμε το μοντέλο της Βιώσιμης Ανάπτυξης, θα πρέπει να βασιστούμε σε διαφορετικές αρχές για την προστασία και την ανάδειξη του Φυσικού κάλλους του περιβάλλοντος, την μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και φυσικά την συνοχή των ενεργειών προς την κατεύθυνση της πολιτείας και των τοπικών κοινωνιών.

Είναι κοινή παραδοχή ότι ο Τουρισμός δεν ευδοκιμεί όταν υπάρχουν Αντιπαραθέσεις.

Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να βρεθούμε Αλληλέγγυοι, Ενωμένοι και να δουλέψουμε με γνώμονα το κοινό συμφέρον.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΦΑΜΙΣΗΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Π.Ε Τρικάλων

ΜΕΛΟΣ του Σ.Ε.Τ.Ε

Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.