Σώμα Ελληνων Προσκόπων Τρικάλων – Δραστηριότητες

Τον Μήνα Νοέμβριο η Αγέλη του 3ου Συστήματος Προσκόπων Τρικάλων πραγματοποίησε μια σειρά από δραστηριότητες οι οποίες είχανε σχέση με την διατροφή.

0 204

Τον Μήνα Νοέμβριο η Αγέλη του 3ου Συστήματος Προσκόπων Τρικάλων πραγματοποίησε μια σειρά από δραστηριότητες οι οποίες είχανε σχέση με την διατροφή.

Τον Μήνα Νοέμβριο η Αγέλη του 3ου Συστήματος Προσκόπων Τρικάλων πραγματοποίησε μια σειρά από δραστηριότητες οι οποίες είχανε σχέση με την διατροφή. Την Κυριακή 01 Νοεμβρίου και ύστερα από Πρόσκληση του Δημάρχου Καστανιάς συμμετείχε, μαζί με τις Ομάδες Προσκόπων του 1ου και 3ου Συστήματος, με επιτυχία στις εκδηλώσεις για την 4η Γιορτή Κάστανου και τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, που πραγματοποιήθηκαν στην θέση «Γκούρα» στο ΔΔ Καστανιάς του ομώνυμου Δήμου

Την δεύτερη Κυριακή του μήνα επισκέφτηκε το Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής των Ζαχαροπλαστείων ΦΩΤΗΣ. Εκεί τα λυκόπουλα, μέσα σε έναν πεντακάθαρο πραγματικά χώρο και με την πολύτιμη βοήθεια των ανθρώπων που επιμελούνται την λειτουργία του Εργαστηρίου αλλά και την καταλυτική παρουσία του ιδιοκτήτη κου Αντωνίου Φώτη, κατάφεραν να φτιάξουν τα δικά τους κουλουράκια καθώς επίσης και διάφορα άλλα γλυκίσματα, χρησιμοποιώντας αγνά υλικά και μαθαίνοντας την χρήση των σύγχρονων μηχανημάτων ζαχαροπλαστικής που διαθέτει το εργαστήριο. Η καλύτερη ανταμοιβή προς τον ιδιοκτήτη του εργαστηρίου κου Φώτη Αντωνίου, που διέθεσε τον πολύτιμο χρόνο και το προσωπικό για να πάρουν μια ιδέα τα λυκόπουλα από την τέχνη της ζαχαροπλαστικής, πέρα από το δικό μας πολύ μεγάλο ευχαριστώ,  ήταν τα χαμογελαστά και γεμάτα ικανοποίηση πρόσωπα των μικρών λυκόπουλων.

Σειρά είχε το ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΑΥΡΑΣ των κυρίων Μουζιούρα Βασίλη και  Παζούλη Χρήστου τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά όπως και όλους όσους βοήθησαν ώστε τα λυκόπουλα να τινάξουν, να μαζέψουν τις ελιές και να ζήσουν την μοναδική εμπειρία της παραγωγής οικολογικού λαδιού με την χρήση των μηχανημάτων του ελαιοτριβείου και στο τέλος να απολαύσουν την υπέροχη γεύση του φρέσκου ελαιόλαδου στο ζεστό ψωμί.

Παράλληλα και για δύο τριήμερα (13-15 & 20-22/11/2009 η Υπαρχηγός της Αγέλης Λυκόπουλων του  3ου Συστήματος Προσκόπων Τρικάλων κ. Χιώτη Στεφανία παρακολούθησε την Βασική Σχολή Λυκόπουλων στην Θεσσαλονίκη που διηύθυνε ο Εκπαιδευτής Βαθμοφόρων Λυκόπουλων κ. Εργέν Νικόλαος.

Στην παραπάνω Βαθμοφόρο της  Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Τρικάλων που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στην προσπάθεια ανάπτυξης της ιδέας του Προσκοπισμού, ευχόμαστε καλή Προσκοπική δουλειά και συνέχιση της εκπαίδευσής της.

Η Αγέλη έκλεισε τον κύκλο των δραστηριοτήτων της σχετικά με την διατροφή μαθαίνοντας την τεχνική της πάστωσης των ψαριών, πως δηλαδή μπορούμε να διατηρήσουμε ψάρια σε βάζο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για αυτή την δράση μας θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κο Κώστα υπεύθυνο της  «Ψαροκατάστασης» για τον χρόνο και τα υλικά που διέθεσε αλλά και για την μεγάλη προθυμία του να έρθει στο χώρο μας έχοντας κάνει την ανάλογη προετοιμασία της πάστωσης για δύο μέρες και να εξηγήσει στα λυκόπουλα την όλη διαδικασία. Με την βοήθειά του όλα τα λυκόπουλα αφού καθαρίσανε τα ψάρια και τα αναμίξανε με τα απαραίτητα συνοδευτικά υλικά τα τοποθετήσανε στα ειδικά βάζα έχοντας κάνει πράξη όλα όσα είχανε παρακολουθήσει με μεγάλη προσοχή λίγα λεπτά πριν.

Η χαρά και η ικανοποίηση για όλα όσα μαθαίνουνε τα λυκόπουλα μέσα από την ζωή τους στην Αγέλη είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους και είναι αυτά τα χαμογελαστά πρόσωπα που μας δίνουν το κουράγιο και την δύναμη να συνεχίζουμε

3ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Σώμα Ελληνων Προσκόπων Τρικάλων - Δραστηριότητες

Σώμα Ελληνων Προσκόπων Τρικάλων - Δραστηριότητες

Σώμα Ελληνων Προσκόπων Τρικάλων - Δραστηριότητες

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.