Σήμερα η ανακοίνωση των πρόσθετων μέτρων

Σήμερα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την εφαρμογή των πρόσθετων μέτρων της κυβέρνησης για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

0 171

Σήμερα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την εφαρμογή των πρόσθετων μέτρων της κυβέρνησης για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Σήμερα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την εφαρμογή των πρόσθετων μέτρων της κυβέρνησης για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Τα μέτρα αναμένεται να πάρουν πρώτα την έγκριση υπουργικού συμβουλίου, που συνεδριάζει αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν πριν από λίγο από κυβερνητικούς παράγοντες, θα ανακοινωθεί περικοπή του δώρου Πάσχα και του επιδόματος αδείας κατά 35%, και του δώρου Χριστουγέννων κατά 30%. Οι περικοπές αντιστοιχούν στο 65% του 14ου μισθού. Αφορούν μισθωτούς και συνταξιούχους του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και υπολογίζονται σε 700 εκατομμύρια ευρώ. Όπως διευκρινίστηκε, δεν θα υπάρξουν περικοπές στον ιδιωτικό τομέα. Οι περικοπές θα εφαρμοστούν με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, θα επισκεφθεί στη μία και μισή το μεσημέρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο θα ανακοινώσει ότι θα ζητήσει από τους βουλευτές να καταθέσουν τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας στο Ταμείο Στήριξης της Οικονομίας.

Αμέσως μετά το πέρας του υπουργικού Συμβουλίου, θα γίνει η ενημέρωση του προέδρου της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό.

Επίσης, στις 11:30 ο Γιώργος Παπανδρέου, θα συναντηθεί με τους προέδρους της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΒΕΕ, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και του ΣΕΒ .

 

ΝΕΤ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.