Σενάρια επανάχρησης του Ξενία Καλαμπάκας παρουσίασαν Γάλλοι φοιτητές

1 386

Με μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση ολοκληρώθηκε η παρουσία είκοσι Γάλλων μεταπτυχιακών φοιτητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής Paris-Malaquais  (ΕΝSAPM) του Παρισιού στην Καλαμπάκα.

Οι Γάλλοι φοιτητές με επικεφαλής την αρχιτέκτονα μηχανικό και αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Σχολή του Παρισιού Δήμητρα Κανελλοπούλου  μετά από σχεδόν μια εβδομάδα παρουσίας στην πόλη μας στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μαθήματος αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασμού µε τίτλο «Ξενοδοχεία «Ξενία», Τουρισμός και επανάχρηση στον 21ο αιώνα», μελέτησαν σενάρια επανάχρησης του ξενοδοχείου με στόχο το άνοιγμα νέων οριζόντων στον τουρισμό και την αειφορία της περιοχής μας.

Η επανάχρηση του Ξενία, βάση των παρουσιάσεων, μπορεί να αντιπροσωπεύει έναν σημαντικό πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό πόρο για την περιοχή.

Με την εφαρμογή των σύγχρονων  αρχιτεκτονικών και τεχνολογικών προσεγγίσεων, μπορεί να μετατραπεί σε κέντρο πολιτιστικής δραστηριότητας, συνεδριακών εκδηλώσεων και τουριστικής υποδομής που θα προσελκύει επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο, τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Κανελλοπούλου στην τοποθέτησή της.

Μερικές από τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τους φοιτητές είναι οι εξής:

  1. Περιφερειακό Κέντρο Ενίσχυσης όλων των τοπικών Χειροτεχνιών ( Κεραμική, Υφαντουργία, Ξυλογλυπτική κλπ)
  2. Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής  ( Για συνέδρια ,Ιστορία κλπ.)

Κατά την παρουσίαση η γαλλική αποστολή ευχαρίστησε το Δήμαρχο του Δήμου Μετεώρων κ. Λευτέρη Αβραμόπουλο και τη Δημοτική Αρχή στο σύνολό της για την προσφορά της αίθουσας του Εργατικού Κέντρου, ως αίθουσας εργασίας, καθώς και για τη ζεστή φιλοξενία  που τους παρήχθη.

Συγκεκριμένα τόνισαν πως: «Η ευγενική σας υποδοχή δεν υπογραμμίζει μόνο τη φιλικότητα και τη φιλοξενία, αλλά βοήθησε και στη δημιουργία ενός αξέχαστου περιβάλλοντος μάθησης και πολιτιστικής ανταλλαγής».

Στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης των Γάλλων φοιτητών παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Πολυζώης Χαλατσάκης και ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μετεώρων Νίκος Λύχος.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
  1. ΟΧΙάς λέει

    Να τα λέμε όλα. Η επικεφαλής της ομάδας, Δήμητρα Κανελλοπούλου, δήλωσε
    “Σήμερα τα παιδιά κάνουν παρουσίαση των ιδεών επανάχρησης. Επειδή όμως είναι ένα θεωρητικό μάθημα και δεν αφορά στην αναπαλαίωση, έχω δώσει περισσότερη ελευθερία, για να πάνε οι φοιτητές πιο πέρα από ό,τι ο νόμος περί διατηρητέων κτηρίων επιτρέπει. Πρόκειται για ένα σενάριο μεταξύ ρεαλισμού και ουτοπίας, για να μπορέσουν οι φοιτητές να αναπτύξουν περισσότερο τη φαντασία τους”
    Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε……όνειρα γλυκά……..

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr