Σεισμός Εύβοια: Οι κάτοικοι στους δρόμους-Φόβος για μεγαλύτερη δόνηση

0 785

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην Εύβοια στις 17:28 το απόγευμα της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου, στο ίδιο επίκεντρο που ο Εγκέλαδος χτυπάει συνέχεια το τελευταίο διάστημα με δεκάδες μετασεισμούς.

Η συγκεκριμένη δόνηση ήταν 4,3 Ρίχτερ, μικρότερη από τον μεγάλο σεισμό των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο, όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στο evima. gr ήταν ιδιαίτερα ισχυρή με πολύ δυνατή βοή για ακόμα μια φορά.

«Πήγαμε και ήρθαμε ξανά είχε τόσο δυνατό θόρυβο που νομίζαμε πως ήταν πάνω από 5 Ρίχτερ, η βιβλιοθήκη του σπιτιού μου κουνιόταν τόσο δυνατά, νόμιζα πως θα πέσει», δήλωσε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Σε δηλώσεις του στο evima.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Ζαράκων Χρήστος Τρανός τόνισε ότι, «ο νέος σεισμός ήταν πολύ δυνατός όλοι οι κάτοικοι του χωριού φοβήθηκαν και αυτή την ώρα είναι έξω από τα σπίτια τους ανησυχούν για νέα σεισμική δόνηση».

Ο κ. Τρανός επιβεβαιώνει ότι «μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί ζημιές ή κάποια άλλα γεγονότα που να ανησυχούν». Ο ίδιος υπογραμμίζει πως «όλοι οι αρμόδιοι βρίσκονται σε επιφυλακή και γίνονται περιπολίες σε διάφορα χωριά για να ελεγχθεί συνολικότερα η κατάσταση».

Σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο εντοπίζεται 8 χλμ. ΝΑ των Ζαράκων Ευβοίας σε εστιακό βάθος 13,5 χλμ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αττική ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr