Σε σφοδρότερη φάση περνάει η «Ελπίς» με ισχυρές χιονοπτώσεις τη Δευτέρα και την Τρίτη

0 1.180

Σφοδρότερη η «Ελπίς» τη Δευτέρα και την Τρίτη με ισχυρές, εκτεταμένες χιονοπτώσεις και ολικό παγετό

Δευτέρα 24-1-2022

Καιρός: Πυκνές χιονοπτώσεις στα νησιά του βόρειου και κεντρικού Αιγαίου, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία κυρίως τη Μαγνησία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και στη Χαλκιδική. Στις υπόλοιπες περιοχές ηλιοφάνεια με συννεφιά και πολικό κρύο.

Άνεμοι: στο Ιόνιο Νοτιοανατολικοί 5-7, στο Αιγαίο Βορειοανατολικοί 7-9 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στη βόρεια και κεντρική χώρα από -12 έως 3, στη δυτική, τη νότια και τα νησιά από -8 έως 7 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια με πρόσκαιρη συννεφιά. Οι άνεμοι Βοριάδες 4-6 Μποφόρ και θερμοκρασία από -2 έως 3 βαθμούς.

Στην Αττική συννεφιά, χιονοπτώσεις εκτεταμένες και ισχυρότερες από το μεσημέρι. Οι άνεμοι Βορειοανατολικοί 6-8 Μποφόρ και η θερμοκρασία από -1 έως 4 βαθμούς.

Τρίτη 25-1-2022
Στη βόρεια και δυτική χώρα λιακάδες με ψύχος. Στην υπόλοιπη χώρα συννεφιά με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα νότια τμήματα της Θεσσαλίας, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, οι οποίες από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι Βοριάδες, 5-7 Μποφόρ στο Αιγαίο 8-9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα, στη βόρεια και κεντρική χώρα τοπικά ολικός παγετός με τη θερμοκρασία από -15 έως 4, στη δυτική και νότια από -8 έως 7 βαθμούς.

Τετάρτη 26-1-2022
Στη βόρεια και δυτική χώρα σχεδόν αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα συννεφιά με χιονοπτώσεις στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι Βοριάδες στα πελάγη 4-6, στο Αιγαίο 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στις μέγιστες τιμές αλλά θα σημειωθεί ισχυρός παγετός τη νύχτα και το πρωί, στη βόρεια και κεντρική χώρα τοπικά ολικός παγετός με τη θερμοκρασία από -15 έως 6, στη δυτική και νότια από -8 έως 9 βαθμούς.

Μιχάλης Σιούτας – Μετεωρολόγος

makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr