Σε ρόλο «διαιτητή» ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός – Ένταση στο συνέδριο των περιφερειαρχών

Το ρόλο του «Διαιτητή« έπεξε ο Περειφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός σύμφωνα με δημοσιεύματα στο συνέδριο των περιφερειαρχών, όταν παρα λίγο να πέσει ξύλο κατά την συνεδρίαση.

0 113

Το ρόλο του «Διαιτητή« έπεξε ο Περειφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός σύμφωνα με δημοσιεύματα στο συνέδριο των περιφερειαρχών, όταν παρα λίγο να πέσει ξύλο κατά την συνεδρίαση.

Το ρόλο του «Διαιτητή« έπεξε ο Περειφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός σύμφωνα με δημοσιεύματα στο συνέδριο των περιφερειαρχών, όταν παρα λίγο να πέσει ξύλο κατά την συνεδρίαση.

Αναδημοσιεύουμε την επεισοδιακή συνεδρίαση όπως την μετέφερε το star.gr

Νέα ένταση και πάλι πριν από λίγο στο συνέδριο των περιφερειαρχών που έληξε άρον-άρον, για να μη μετατραπεί σε ρινγκ. Αφορμή ήταν η πρόταση ψηφίσματος από συνέδρους της ΔΗΜΑΡ και των Οικολόγων Πράσινων, για καταγγελία του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, επειδή είχε αποχωρήσει το μεσημέρι, ύστερα από αποδοκιμασίες που δέχθηκε, όταν κατήγγειλε εργαζόμενους των Περιφερειών που υποδέχθηκαν την ομιλία του με πανό και σύνθημα, ότι αντί διαλόγου κάνουν “show” για τα τηλεοπτικά δελτία και πως ουσιαστικά τη στάση τους αυτή “επωάζουν το αυγό του φιδιού της Χρυσής Αυγής”. Αλλά κι επειδή στη συνέχεια ο υπουργός εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για “ακρότητες και προσχεδιασμένα επεισόδια που οργανώθηκαν από κομματικούς μηχανισμούς”.

Την ώρα που μιλούσε εισηγούμενος την πρόταση ψηφίσματος ο περιφερειακός σύμβουλος της ΔΗΜΑΡ κύριος Βαρελάς, άρχισε να τον διακόπτει από μικροφώνου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής που ανήκει στη ΝΔ και καθόταν στο προεδρείο, αποδίδοντας την αποχώρηση του υπουργού σε “προπηλακισμούς που δέχθηκε”, φωτογραφίζοντας ως υπαίτιους του επεισοδίου, στελέχη του ΚΚΕ.

Τότε ο περιφερειακός σύμβουλος των Οικολόγων Πράσινων κι επικεφαλής της ΑΤΤΟΙΚΑ Κώστας Διάκος που βρισκόταν στο προεδρείο και εξηγούσε στον πρόεδρο των περιφερειαρχών (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό γιατί, κατά την άποψή του, έπρεπε να προωθηθεί το ψήφισμα καταγγελίας κατά του κυρίου Μιχελάκη, άρπαξε το μικρόφωνο από τον ομιλούντα Γιώργο Δακή, για να συνεχίσει την ομιλία του ο κύριος Βαρελάς.

Ο κύριος Δακής αντέδρασε ρωτώντας σε έντονο ύφος τον οικολόγο σύνεδρο “αν ανήκει στα άκρα και τι ζόρι τραβάει”! Ο Κώστας Διάκος στην αρχή απάντησε ψύχραιμα: «Αυτό το έκαναν μόνο στη Μακρόνησο. Η δήλωση του υπουργού με υπονοούμενα ταύτισης των υπαλλήλων με επιλογές της Χρυσής Αυγής ενισχύει απαραδέκτως τη θεωρία των δυο άκρων». Στη συνέχεια όμως, καθώς ο “γαλάζιος” περιφερειάρχης επέμενε να του θέτει το ερώτημα “αν ανήκει στα άκρα”, ο κύριος Διάκος άρχισε να του απαντά σε οξύτατο τόνο πως τις απόψεις του τις γνωρίζει και δεν δέχεται τέτοιες ερωτήσεις.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και άλλο, όταν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, παρά τις αντιδράσεις, συνέχιζε να μιλάει για προπηλακισμό του υπουργού από τα άκρα, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και να τον καθυβρίσει για να του απαντήσει με τις ίδιες ακριβώς ύβρεις ο κύριος Δακής, βγάζοντας το σακάκι του κι όρμησε να του επιτεθεί. Όμως εναντίον του Βορειοελλαδίτη περιφερειάρχη κινήθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος και “διαφωνών” στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αξαρλής, καθώς κι ένας ακόμη σύνεδρος. Τότε μπήκε στη μέση, για να μην πιαστούν στα χέρια ο επίσης “γαλάζιος” περιφερειάρχης Λάρισας και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Αγοραστός. Τελικά η σύρραξη έλαβε τέλος με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και κυρίως του Γιάννη Σγουρού που θυμίζουμε ότι έχει διατελέσει πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, ο οποίος στο σημείο εκείνο ανακοίνωσε πως οι εργασίες του συνεδρίου των περιφερειαρχών ολοκληρώθηκαν!…

Star.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.