Σε έκθεση στην Γαλλία έργα της συμπολίτισσάς μας Μάρω Θεοδώρου

0 3.307

Στο Biot, ένα μικρό οχυρωμένο μεσαιωνικό χωριό στην κορυφή του λόφου της Προβηγκίας κοντά στην Αντίμπ, ανάμεσα στη Νίκαια και τις Κάννες, μια έκθεση αφιερωμένη στην τέχνη της κεραμικής φιλοξενεί έργα σύγχρονων Eλλήνων κεραμιστών στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Κεραμικής «Autour de la Terre II».

Η έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στο Μουσείο Ιστορίας και Κεραμικής Biotoise, ενώ τα έργα των Ελλήνων Κεραμιστών φιλοξενούνται στις αίθουσες Hedberg/Torun, δίπλα στα έργα που έχουν δημιουργήσει περίπου πενήντα τοπικοί σύγχρονοι κεραμίστες που παρουσιάζουν μοναδικά κομμάτια.

Μέσα από τα εκθέματα αναδεικνύεται ένα ολόκληρο σύμπαν της κεραμικής με διαφορετικές τεχνικές που δείχνουν ξεκάθαρα την ποικιλομορφία και τον πλούτο αυτής της προγονικής τέχνης.

Η επιλογή των καλλιτεχνών από την ομάδα έγινε με βασικό κριτήριο τη διαφορετική οπτική και προσέγγιση του κάθε κεραμίστα της τέχνης της κεραμικής και της χρήσης του πηλού. Η ομάδα εκτός από καταξιωμένους προσκάλεσε και νεότερους κεραμίστες, αποσκοπώντας συνολικά η έκθεση να αντιπροσωπεύει τη σύγχρονη ελληνική κεραμική μέσα από διαφορετικές τεχνικές κατασκευής, διακόσμησης και ψησίματος, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες του υλικού. Τα έργα είναι πρωτότυπα, δεν έχουν παρουσιαστεί σε αντίστοιχες εκθέσεις και δημιουργήθηκαν ειδικά για την έκθεση αυτή.

Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος 21 Έλληνες κεραμίστες με δύο έργα μικρών διαστάσεων ο καθένας.

Οι συμμετέχοντες κεραμίστες είναι οι: Βασίλειος Αναστασόπουλος, Γιώργος Βαβάτσης, Μαργαρίτα Εκκλησιάρχου, Μάρω Θεοδώρου, Καρμέλα Ιατροπούλου, Κώστας Καρακίτσος, Μάρω Κερασιώτη, Χαρούλα Κοροπούλη, Ιωσηφίνα Κοσμά, Βασιλική Κυριάκη, Μαριλένα Λιβιεράτου, Χρυσάνθη Λυμπεραίου, Δώρα Μόρφη, Κυριακή Μουστάκη, Βασίλης Παπαϊωάννου, Αγγελική Πολίτη, Γιώργος Ποντίκης, Νίκος Σκλαβενίτης, Δήμητρα Σταύρου, Ηλίας Χριστόπουλος, Θεοδώρα Χωραφά.

πηγη lifo.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.