Σε απεργία θα προχωρήσει η ΑΔΕΔΥ

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 10 Φεβρουαρίου προχωρεί η ΑΔΕΔΥ, που θεωρεί ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα είναι και φέτος τα θύματα της οικονομικής κυβερνητικής πολιτικής λόγω της μείωσης των επιδομάτων τους

0 251

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 10 Φεβρουαρίου προχωρεί η ΑΔΕΔΥ, που θεωρεί ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα είναι και φέτος τα θύματα της οικονομικής κυβερνητικής πολιτικής λόγω της μείωσης των επιδομάτων τους Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 10 Φεβρουαρίου προχωρεί η ΑΔΕΔΥ, που θεωρεί ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα είναι και φέτος τα θύματα της οικονομικής κυβερνητικής πολιτικής λόγω της μείωσης των επιδομάτων τους κατά 10%, κατά μέσον όρο, και της αύξησης της παρακράτησης φόρου που θα φέρει η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των επιδομάτων.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, η εισοδηματική πολιτική θα φέρει μείωση των πραγματικών εισοδημάτων στο Δημόσιο κατά 4%. Μάλιστα, οι εφοριακοί υποστηρίζουν πως το ψαλίδισμα των επιδομάτων σε συνδυασμό με την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησής τους θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του ονομαστικού τους μισθού κατά 20%-30%, ποσοστό που μεταφράζεται σε μείωση των ονομαστικών αποδοχών τους κατά 700-770 ευρώ, κατά μέσον όρο.

Ειδικότερα, οι εφοριακοί υπολογίζουν ότι θα χάσουν τον μήνα:

● 150 ευρώ, κατά μέσον όρο, από την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των επιδομάτων τους (ΔΙΒΕΤ), το 50% των οποίων φορολογείται σήμερα αυτοτελώς με συντελεστή 15%. ● 400 ευρώ, κατά μέσον όρο, από την περικοπή κατά 10% του κονδυλίου επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων. ● 220 ευρώ από την κατάργηση των εξόδων κίνησης που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr