Σε αληθινό Σασμό στην Κρήτη νονά η Καλαμπακιώτισσα Ευαγγελία Πούλιου

0 3.925

Νονά σε βάπτιση που έγινε στις φυλακές Αγιάς στα Χανιά της Κρήτης τον περασμένο Οκτώβρη, έγινε η συμπολίτισσά μας Ευαγγελία ( Λίτσα ) Πούλιου.

Η συμπολίτισσά μας η οποια ζει με τον σύζυγό της στην Κρήτη, ήταν μια από τους πέντε νονούς που συμμετείχαν στην βάπτιση ενός παιδιού του οποίου ο πατέρας είναι κρατούμενος φυλακών.

Το γεγονός και για το τι είναι ο “σασμός” για τον οποίο μάθαμε μέσα από την τηλεόραση με αφορμή την γνωστή πλέον σειρά, έγινε και εκπομπή από τον Αντώνη Σρόϊτερ που προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης με αναφορές και video.

Σχετικά για το γεγονός της βάπτισης και του πρόσφατου σασμού το zarpanews.gr έγραψε σχετικά και αναδημοσιεύουμε για να μεταφέρουμε το θεμα ώς έχει!

Εμείς να ευχηθούμε πάντα άξια η νονά!

 

Ό,τι τους χώριζε, είναι πια παρελθόν. Κι ό,τι κι αν έγινε, κανείς δε θα το ξαναθυμηθεί. Γιατί  στον πιο απροσδόκητο τόπο – τη φυλακή – ένας αληθινός, πραγματικός σασμός επιστεγάστηκε με μια βάπτιση. Και δύο οικογένειες στην Κρήτη, θα πορευθούν στο εξής σε μια ειρηνική διαδρομή.

Η σφραγίδα στην οριστική συμφιλίωση των οικογενειών που κατάγονται από ορεινές περιοχές του Ηρακλείου μπήκε την Κυριακή στα Χανιά, στις φυλακές της Αγιάς. Ένας κρατούμενος των φυλακών και μέλος της μιας οικογένειας, έγινε ένας από τους τέσσερις νονούς της μικρής Νεκταρίας, η οποία είναι κόρη μέλους της άλλης οικογένειας που επίσης είναι κρατούμενος, σε διαφορετικές όμως φυλακές. Ήταν το αποτέλεσμα μακροχρόνιων προσπαθειών από τους λεγόμενους “μεσίτες”, τους ανθρώπους που αναλαμβάνουν να συμφιλιώσουν οικογένειες που επιτέλους καρποφόρησαν. Ένδειξη της σοβαρότητας στον σασμό αποτέλεσε το γεγονός ότι το μυστήριο τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό και τον πατέρα Ανδρέα Κεφαλογιάννη, ενώ ένας από τους αναδόχους ήταν ο διευθυντής των φυλακών, Γιώργος Κονταξάκης.

“Το παιδί που βαφτίστηκε σήμερα ας είναι σημείο ενώσεως και ποτέ ξανά μεταξύ των ανθρώπων αυτών να μην υπάρξει δυσκολία ή έκφραση θυμού. Ο π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτό το γεγονός και εμείς κάναμε μια υποχώρηση και δεχτήκαμε να υπάρχουν πολλοί ανάδοχοι, διότι με τον τρόπο αυτό ενώνονται δύο οικογένειες.” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός.

“Το πώς φτάσαμε ως εδώ δεν έχει σημασία, σημασία έχει το αποτέλεσμα και η βάπτιση ήταν το αποκορύφωμα του σημερινού σασμού, που θα ενώσει και θα δέσει τις δύο οικογένειες. Θα πορευτούν πλέον με αγάπη και με μόνοιασμα”, δήλωσε ο π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης, ο οποίος συμμετείχε στις προσπάθειες συμφιλίωσης: “O σασμός, όπως ξέρετε, δεν σπάει. Γιατί όποιος κάνει κάτι τέτοιο και κάνει πέρα τους μεσίτες και όσους οδήγησαν στη συμφιλίωση, είναι «αμπατάριστος» μετά. Ο άντρας θα σηκώσει το ποτήρι του, θα δώσει το χέρι του και θα κάνει τη βάφτιση, έχει τελειώσει ο σασμός. Ο,τι κι αν γίνει μετά, δεν αλλάζει τίποτα“, είπε ο π. Ανδρέας, ευχόμενος ακόμα στη μικρή Νεκταρία να ζήσει μια καλή και γεμάτη ζωή.

Τι είπαν οι συγγενείς

Λίγα λόγια αλλά με εμφανή τη χαρά τους για τον σασμό από τους συγγενείς. Ιδιαίτερα συγκινημένη δήλωσε η μητέρα της Νεκταρίας, Χαρούλα: “Για το παιδί μου θα έκανα τα πάντα. Όπως είπε κι κύριος διευθυντής, η μέρα είναι ξεχωριστή”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγκινημένη ήταν και η νονά, Ευαγγελία Πούλιου, που είπε ότι είναι μεγάλη χαρά να συμβάλλει ως νονά, στο να ενωθούν οι δύο οικογένειες.

“Ο λόγος επαέ είναι συμβόλαιο”

“Οι οικογένειες πλέον θα ζουν μονοιασμένες”, δήλωσε ο παππούς της μικρής Νεκταρίας, κ. Βενιζέλος. “Ήταν δύσκολη διαδικασία, όπως κάθε φορά στα ορεινά χωριά αλλά βαφτίσανε την κοπελιά κι είναι πια όλοι σαν αδέρφια. Τελείωσε, δώσανε τον λόγο τους όλοι και κανείς δεν θα στραβοξανοίξει κανέναν. Η υπόσχεση αυτή όταν δίνεται, τηρείται πάντα και ο λόγος είναι επαέ συμβόλαιο“.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.