Σε 17 δήμους Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας για 3.737 άνεργους

Σε λίγες μέρες ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη ανέργων στα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας,

0 430

Σε λίγες μέρες ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη ανέργων στα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας,

Σε λίγες μέρες ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη ανέργων στα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας,  που θα υλοποιηθούν σε 17 δήμους της χώρας, στους οποίους καταγράφεται υψηλή μακροχρόνια ανεργία.

Η πρόσκληση πρόκειται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και αφορά στον πρώτο κύκλο προσλήψεων 3.737 ανέργων, από τους συνολικά 6.918, που θα προσληφθούν για 8μηνη απασχόληση με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Έπειτα από νομοθετική πρωτοβουλία της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54). Οι ωφελούμενοι θα απασχολούνται σε πενθήμερη εβδομαδιαία βάση, πλην Κυριακής και νυχτερινών βαρδιών.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Οι 17 δήμοι της πρώτης φάσης της νέας γενιάς προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας είναι δήμοι: Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Αγρινίου, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Αργους-Μυκηνών, Αρταίων, Ασπροπύργου, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορδελιού-Ευόσμου, Κορινθίων, Παιονίας, Παύλου Μελά, Περάματος, Σαλαμίνος, Σιντικής και Φυλής.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου στα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας θα έχουν ενταχθεί όλοι οι δήμοι της χώρας.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα απασχολούνται σε έργα και υπηρεσίες, όπως περιβαλλοντικές βελτιώσεις (μικρά έργα προστασίας από πυρκαγιά, βελτίωση στη συλλογή και ανακύκλωση απορριμμάτων, συντήρηση πρασίνου πεζοδρομίων και νησίδων, συντήρηση κήπων και αλσών, φύλαξη δασών και κοινοχρήστων χώρων), έργα βελτίωσης και συντήρησης οδοποιίας, υποδομές κοινής ωφέλειας (πάρκα, αθλητικά κέντρα, ελεύθεροι χώροι), συντήρηση και αναδιαμόρφωση κτιριακών κοινωνικών υποδομών καθώς και ενίσχυση του έργου των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.