Σχολεία: Στα 16.000 τα κρούσματα από τα self test – Οι 2.500 είναι εκπαιδευτικοί

1 410

Προβληματισμός επικρατεί για το άνοιγμα των σχολείων, μετά την ανακοίνωση χιλιάδων θετικών self test για τον κορονοϊό. Το πρώτο κουδούνι του 2022 βρήκε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς υπό τον φόβο μιας νέας έκρηξης κρουσμάτων.

Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι τα κρούσματα, που προκύπτουν από τα αποτελέσματα των self test που δηλώθηκαν στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, φθάνουν τις 16.000. Από αυτά 2.500 αφορούν εκπαιδευτικούς και τα υπόλοιπα μαθητές.

Οι εκπαιδευτικοί που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να επιστρέψουν στις τάξεις του, όπως αναφέρουν πληροφορίες του newsit.gr, είναι συνολικά περίπου 6.500. Οι 2.500 είναι από τα self test που δηλώθηκαν μέχρι και την Κυριακή για το άνοιγμα των σχολείων, ενώ οι υπόλοιποι 4.000 είναι εκπαιδευτικοί που νόσησαν νωρίτερα.

Η μεγαλύτερη ανησυχία του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, είναι να μην υπάρχουν προβλήματα με τις αναπληρώσεις των μαθημάτων, και κυρίως όσον αφορά την Πρωτοβάθμια. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα και θα τεθούν σε τηλεκπαίδευση μόνο 50 τμήματα σε όλη την Ελλάδα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς έγινε γνωστός σχεδόν την… ώρα που χτυπούσε το πρώτο κουδούνι. Δεδομένου όμως ότι υπήρξαν ελλείψεις και πολλοί γονείς και μαθητές χρειάστηκε να πάνε στις 07:00 το πρωί της Δευτέρας στα σχολεία για να βρουν self test, ο αριθμός των κρουσμάτων εκτιμάται ότι θα αυξηθεί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
1 Σχόλιο
  1. Μαύρη Τουλίπα λέει

    Τα παιδιά παν σχολείο, όχι για να μάθημα αλλά self test!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.