Σαρηγιάννης: Στοχευμένα μέτρα τύπου ακορντεόν για καλό Πάσχα

0 364

Για το ολικό lockdown που τίθενται σε ισχύ στην Αττική από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Star, o καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως υποστήριξε το lockdown έγινε την κατάλληλη στιγμή, καθώς το μεταλλαγμένο στέλεχος δείχνει να έχει αυξητική πορεία. «Έχουμε παράθυρο ευκαιρίας να περιορίσουμε τη διασπορά» σημείωσε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «σημαντικότατο» το μέτρο της πληρότητας στα ΜΜΜ στο 65%, προσθέτοντας ότι θα μπορούσαν να εγκατασταθούν συσκευές απολύμανσης για να βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Θα ήθελα το ποσοστό τηλεργασίας να ανέβει στο 70% και να διατηρηθεί σε βάθος χρόνου, πέραν των 17 ημερών lockdown στην Αττική. Θα δείτε ότι αυτό είναι εξαιρετικά κομβικό κι αν καταφέρουμε να το εφαρμόσουμε, πέρα από τα μέτρα που σωστά η πολιτεία παίρνει» τονίζοντας ότι αρκεί οι επιχειρηματίες να τηρήσουν τα προβλεπόμενα.

Ακόμη, σχετικά με τις 17 μέρες lockdown, εκτίμησε ότι είναι επαρκής χρόνος για επιτευχθεί αποκλιμάκωση της διασποράς και αποσυμπίεση στα νοσοκομεία της Αττικής. «Η πανδημία δε θα τελειώσει, αλλά τότε θα είμαστε σε καλύτερες συνθήκες» είπε.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής του ΑΠΘ εκτίμησε πως τα στοχευμένα μέτρα τύπου ακορντεόν μπορεί να μας οδηγήσουν σε «Καλό Πάσχα».

«Ένα ακόρντεον ήπιο, το οποίο να περιλαμβάνει και άνοιγμα της εστίασης από τον Απρίλιο κι έπειτα -όχι νωρίτερα- , θα μας οδηγούσε σε χαμηλά κρούσματα» κατέληξε ο κ. Σαρηγιάννης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.