Σαρηγιάννης: Ο κορωνοϊός μεταδίδεται και στους εξωτερικούς χώρους

0 497

Εάν και τον Αύγουστο έχουν εμβολιαστεί μόνο περί τους 5.700.000 πολίτες τότε η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει και να χρειαστεί να ληφθούν νέα σοβαρά μέτρα.

Η προειδοποίηση έρχεται από τον καθηγητή υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ κ. Δημοσθένη Σαρηγιάννη ο οποίος μιλώντας στο The Caller εκτίμησε ότι μέχρι τα τέλη Ιουλίου τα κρούσματα ημερησίως μπορεί να φθάσουν τα 2.500 με 2.600. Σήμερα τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα ανέρχονται στη χώρα μας στο 12-15% επί του συνόλου των κρουσμάτων διότι μεταδίδεται 60% ταχύτερα από την βρετανική μετάλλαξη, κάτι που σημαίνει ότι τέλος του μήνα θα είναι το κυρίαρχο στέλεχος.

Ο καθηγητής επιμένει στην αναγκαιότητα και τη σημασία του εμβολιασμού πρωταρχικά και των self tests  ως όπλων που μπορούν να βάλουν φρένο στο 4ο κύμα της πανδημίας κι εκφράζει την ανησυχία του για την κατάσταση στη χώρα στο διάστημα από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως και τα τέλη Οκτωβρίου εάν δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις ως προς τον έλεγχο της πανδημικής κρίσης.

Τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της επιστροφής της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, καθώς όπως εξηγεί το αεροζόλ, δηλαδή τα μικρά αιωρούμενα σωματίδια παραμένουν στον αέρα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ως εκ τούτου συνιστά να αποφεύγονται κλειστοί χώροι και ασανσέρ χωρίς τη χρήση μάσκας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr