Σακούλες με χιλιάδες φάρμακα βρέθηκαν σε πηγάδι

Ολόκληρη φαρμακαποθήκη με χιλιάδες φάρμακα έκρυβε ένα φυσικό πηγάδι σε παλιό μεταλλείο στο Λαύριο.

0 224

Ολόκληρη φαρμακαποθήκη με χιλιάδες φάρμακα έκρυβε ένα φυσικό πηγάδι σε παλιό μεταλλείο στο Λαύριο. Ολόκληρη φαρμακαποθήκη με χιλιάδες φάρμακα έκρυβε ένα φυσικό πηγάδι σε παλιό μεταλλείο στο Λαύριο.

Όπως αναφέρουν  “Τα Νέα” υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε συνεργασία με σπηλαιολόγους ανέσυραν από τη στοά δύο μαύρες σακούλες που περιείχαν ευρέως διαδεδοµένα φάρµακα και από τα κουτιά είχαν αφαιρεθεί οι κωδικοί των συσκευασιών, γεγονός το οποίο παραπέµπει στην εκτίµηση ότι είχαν συνταγογραφηθεί παράνοµα και πετάχτηκαν στο πηγάδι αφού προηγουµένως τα ασφαλιστικά ταµεία είχαν πληρώσει την αξία τους σύµφωνα µε τα κουπόνια τους.

Τα συγκεκριµένα φάρµακα ήταν σε καλή κατάσταση και όπως όλα δείχνουν οι άγνωστοι δράστες τα είχαν ρίξει πρόσφατα στο πηγάδι. Η επιχείρηση για την ανάσυρση των φαρµάκων βρίσκεται σε εξέλιξη επειδή εντοπίστηκαν σε µεγαλύτερο βάθος και άλλες σακούλες µε φάρµακα.

Για την υπόθεση συνεχίζονται οι έρευνες από τη Γενική Γραµµατεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και από τις άλλες αρµόδιες διωκτικές αρχές για την εξάρθρωση του κυκλώµατος και για την αντιµετώπιση της διαφθοράς στο φάρµακο µε τις παράνοµες συνταγογραφήσεις.

Πρόκειται για τη δεύτερη υπόθεση µε φάρµακα που εντοπίζονται πεταµένα σε πηγάδι.

Στις αρχές Αυγούστου σε αρχαίο πηγάδι, πάλι στην ίδια περιοχή, είχαν βρεθεί σε βάθος 110 µέτρων χιλιάδες κουτιά φαρµάκων, οι τιµές των οποίων κυµαίνονταν από 50 έως 80 ευρώ. Στα κουτιά δεν υπήρχε το αυτοκόλλητο ασφαλείας. Τα περισσότερα από τα φάρµακα που είχαν βρεθεί έληγαν το 2011 ή το 2012.

Newsroom ΔΟΛ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.