Σάκης Παπαδόπουλος: Απαράδεκτη η αδειοδότηση 6 αιολικών πάρκων 36 MW στα βουνά των Δήμων Μετεώρων και Πύλης.

0 344

Απαράδεκτη η αδειοδότηση 6 αιολικών πάρκων 36 MW στα βουνά των Δήμων Μετεώρων και Πύλης.

Οι μεθοδεύσεις για άναρχη εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε δασώδεις ορεινές περιοχές υψηλού φυσικού κάλλους και βιώσιμης εναλλακτικής ανάπτυξης δυστυχώς παίρνουν τη μορφή έγκρισης απαράδεκτων και καταστροφικών επιχειρηματικών σχεδίων. Πληροφορούμαστε ότι με το πρόσχημα των επενδύσεων αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εγκρίθηκαν επενδυτικά σχέδια για την οργάνωση 6 αιολικών πάρκων στο Νομό Τρικάλων ισχύος από 3 ΜW έως και 21MW.

Πρόκειται για νέες επενδύσεις στους Δήμους Μετεώρων και Πύλης που θα φέρουν από 1 έως και 5 ανεμογεννήτριες σε περιοχές που προσφέρονται για την ολιστική ανάπτυξη του φυσιολατρικού – περιηγητικού – ορειβατικού – χιονοδρομικού τουρισμού, της βιολογικής κτηνοτροφίας, της δασοπονίας, της καλλιέργειας βοτάνων και αρωματικών φυτών…

Αναλυτικά:

  1. Αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μέγιστης ισχύος παραγωγής 21 MW στη θέση «ΤΡΙΓΙΑ», της ΔΕ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ, του Δήμου ΜΕΤΕΩΡΩΝ, της εταιρείας με την επωνυμία «GREENFIELD WIND ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και δ.τ. «GREENFIELD WIND».

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ: 5

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΙΣΧΥΟΣ: 25 έτη (έως 16.02.2046)

  1. Αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μέγιστης ισχύος παραγωγής 3 MW στη θέση «ΜΠΑΤΗΣ», των ΔΕ ΑΙΘΗΚΩΝ και ΚΛΕΙΝΟΒΟΥ, των Δήμων ΠΥΛΗΣ και ΜΕΤΕΩΡΩΝ αντίστοιχα, της εταιρείας με την επωνυμία «HIGH VOLTAGE ENERGY ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και δ.τ. «HIGH VOLTAGE ENERGY»

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ 1 , 0

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΙΣΧΥΟΣ: 25 έτη (έως 17.02.2046)

  1. Αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μέγιστης ισχύος παραγωγής 3 MW στη θέση «ΨΗΛΩΜΑ», της ΔΕ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ, του Δήμου ΜΕΤΕΩΡΩΝ, της εταιρείας με την επωνυμία «WIND ENERGY FACILITY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και δ.τ. «WIND ENERGY FACILITY»

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ: 1

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΙΣΧΥΟΣ: 25 έτη (έως 17.02.2046)

  1. Αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μέγιστης ισχύος παραγωγής 3 MW στη θέση «ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ», των ΔΕ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ και ΚΛΕΙΝΟΒΟΥ, του Δήμου ΜΕΤΕΩΡΩΝ, της εταιρείας με την επωνυμία «WIND ENERGY FACILITY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και δ.τ. «WIND ENERGY FACILITY»

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ: 0 , 1

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΙΣΧΥΟΣ: 25 έτη (έως 17.02.2046)

  1. Αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μέγιστης ισχύος παραγωγής 3 MW στη θέση «ΤΣΟΥΜΑ», των ΔΕ ΑΙΘΗΚΩΝ και ΚΛΕΙΝΟΒΟΥ, των Δήμων ΠΥΛΗΣ και ΜΕΤΕΩΡΩΝ αντίστοιχα, της εταιρείας με την επωνυμία «WIND ENERGY FACILITY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και δ.τ. «WIND ENERGY FACILITY»

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ: 1 , 0

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΙΣΧΥΟΣ: 25 έτη (έως 17.02.2046)

  1. Αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μέγιστης ισχύος παραγωγής 3 MW στη θέση «ΠΛΑΓΙΑ», των ΔΕ ΑΙΘΗΚΩΝ και ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ, των Δήμων ΠΥΛΗΣ και ΜΕΤΕΩΡΩΝ αντίστοιχα, της εταιρείας με την επωνυμία «WIND ENERGY FACILITY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και δ.τ. «WIND ENERGY FACILITY»

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ: 1 , 0

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΙΣΧΥΟΣ: 25 έτη (έως 17.02.2046)

   Οι μεθοδεύσεις αυτές είναι απαράδεκτες και δίκαια προκαλούν αντιδράσεις κατοίκων και Φορέων. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οφείλει να μην εγκρίνει καταστροφικές επενδύσεις στον ορεινό όγκο που δεν σέβονται την ομορφιά του περιβάλλοντος, τη βιοποικιλότητα, τις δυνατότητες ολιστικής  εναλλακτικής αξιοποίησης των φυσικών πόρων και δεν αντιστοιχούν σε συγκεκριμένο χωροταξικό σχεδιασμό για την βιώσιμη οικολογικά ανάπτυξη των ΑΠΕ.

Από το Γραφείο

Του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Τρικάλων

Σάκη Παπαδόπουλου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.