Ρωσία: Κατέστρεψαν τα τρόφιμα της ΒMW που συμμετέχει στον αγώνα της Μόσχας

Τηρώντας αυστηρά τις απαγορεύσεις για την εισαγωγή τροφίμων στη Ρωσία, οι αρχές κατέσχεσαν και κατέστρεψαν τα τρόφιμα

0 295

Τηρώντας αυστηρά τις απαγορεύσεις για την εισαγωγή τροφίμων στη Ρωσία, οι αρχές κατέσχεσαν και κατέστρεψαν τα τρόφιμα

Τηρώντας αυστηρά τις απαγορεύσεις για την εισαγωγή τροφίμων στη Ρωσία, οι αρχές κατέσχεσαν και κατέστρεψαν τα τρόφιμα που προορίζονταν για την διατροφή της ομάδας της BMW που θα τρέξει στον αγώνα της Mόσχας.

Ένα από τα σημαντικά παρατράγουδα των κηρώσεων της Ευρώπης απέναντι στην Ρωσία για την κατάσταση την Ουκρανία, είναι και η απάντηση της Ρωσίας με την απαγόρευση εισαγωγών στην χώρα ευρωπαϊκών προϊόντων. Μια απαγόρευση η οποία φτάνει συχνά σε ακραίες καταστάσεις, καθώς όποιο φορτίο φτάνει στα σύνορα της χώρας, κατάσχεται και καταστρέφεται.

Από αυτή την πρακτική δεν γλίτωσε ούτε το φορτίο με τα τρόφιμα τα οποία προορίζονταν για την αγωνιστική ομάδα της BMW που θα συμμετάσχει στον αγώνα DTM που θα γίνει στη Μόσχα την Κυριακή. Επρόκειτο για περίπου 1,5 τόνους φαγητών για τους οδηγούς και τους τεχνικούς της ομάδας, τα οποία οδηγήθηκαν σε ειδικούς φούρνους που χρησιμοποιεί οι κρατικοί μηχανισμοί ελέγχου και καταστράφηκαν.

Το γεγονός έχει θορυβήσει την γερμανική ομάδα που πλέον αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό την συμμετοχή της στον αγώνα. Ενώ παράλληλα ξαναφέρνει στην επιφάνεια τις μεγάλες αντιδράσεις που υπάρχουν μέσα στην χώρα για αυτή την πρακτική της καταστροφής τροφίμων που εισάγονται στην Ρωσία.

Αντιδράσεις που έχουν κυρίως να κάνουν με την μεγάλη οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, η οποία δεν έχει την πολυτέλεια να πετά στα σκουπίδια τροφές, την ίδια στιγμή που μεγάλα κομμάτια του ρωσικού λαού βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.