Ρεύμα: Αύξηση στην τιμή της κιλοβατώρας – Τις επιδοτήσεις αναμένουν οι καταναλωτές

0 104

Μπροστά σε μια νέα ενεργειακή… ανάφλεξη, βρίσκεται η χώρα μας, επηρεασμένη από την πολεμική ανάφλεξη στην ευρύτερη περιοχή.

Οι εταιρείες – πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσαν τα τιμολόγια του Νοεμβρίου, με ανατιμήσεις που προκαλούν… ηλεκτροπληξία.

Η τιμή του ρεύματος είναι αυξημένη μεσοσταθμικά κατά 40%, ή σε ακραίες περιπτώσεις ακόμη και κατά 88%, σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τανέα τιμολόγια, η τιμή της κιλοβατώρας διαμορφώνεται, κατά μέσο όρο και ανάλογα με την εταιρεία, από 15 έως και 20 λεπτά κιλοβατώρα, για τις πρώτες 500, ενώ τον Οκτώβριο οι τιμές δεν ξεπερνούσαν τα 12 λεπτά

Η αύξηση των τιμών σχετίζεται με την ανοδική πορεία που είχαν όλο το τελευταίο διάστημα οι χονδρεμπορικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, κυρίως λόγω της αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου μετά και την ανάφλεξη στη μέση Ανατολή. Ο χειμώνας που είναι μπροστά μας, προκαλεί ανησυχία, καθώς ο φόβος μιας νέας εκτόξευσης του ενεργειακού κόστους είναι ορατός.

Προς ανακούφιση των καταναλωτών, αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ανακοινωθούν οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος αλλά και η δυνατότητα να λαμβάνουν επίδομα θέρμανσης όσοι χρησιμοποιούν ηλεκτρικές συσκευές για τη θέρμανσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός του υπουργείου είναι να γίνεται σύγκριση της κατανάλωσης ρεύματος τους καλοκαιρινούς μήνες με τους χειμερινούς, ώστε να είναι σαφές ποια νοικοκυριά ζεσταίνονται με ηλεκτρική ενέργεια.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr