Πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς την Τετάρτη, χιόνια και θυελλώδεις Βοριάδες

0 644

Τετάρτη, 27-1-2021 Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική-κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο, συννεφιά, λίγες βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και βελτίωση με διαστήματα ηλιοφάνειας. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και σε πεδινά, εντονότερες στη Θράκη. Στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Άνεμοι, Βοριάδες στα πελάγη 7-9 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στα βόρεια ηπειρωτικά από -5 έως 6, στα κεντρικά και νότια από -2 έως 12 στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 12, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 12, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 7 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, έως τις πρωινές ώρες, συννεφιά, λίγες βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και σταδιακά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι Βοριάδες, 6-8 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 1 έως 6 βαθμούς.

Στην Αττική, έως τις πρωινές ώρες, συννεφιά, τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και σταδιακά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι Βορειοδυτικοί 6-8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση και η θερμοκρασία από 1 έως 9 βαθμούς.

Πέμπτη, 28-1-2021
Βελτίωση με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές. Εξαίρεση το πρωί η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου με συννεφιά, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και σε πεδινά, και το Ιόνιο, η νότια Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με λίγες βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι Βορειοδυτικοί 5-7 Μποφόρ και η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα με παγετό τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά, ισχυρό στα βόρεια.

Παρασκευή, 29-1-2021
Συννεφιά, λίγες βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, λίγες βροχές στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τη νύχτα στη Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι από Δυτικές διευθύνσεις, 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο, με τοπικό παγετό τη νύχτα στα βόρεια ηπειρωτικά.

του Μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

από makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr