Ψηφίστηκε το Πολυνομοσχέδιο στη Βουλή – Παραίτηση Κατριβάνου

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στη Βουλή αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με την ψήφο των 153 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

0 94

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στη Βουλή αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με την ψήφο των 153 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στη Βουλή αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με την ψήφο των 153 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Αξιοσημείωτο, από την άλλη πλευρά η καταψήφιση των άρθρων που αφορούν για το νέο Υπερταμείο και τον δημοσιονομικό “κόφτη” από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου. Έτσι επί των άρθρων το πολυνομοσχέδιο περνά με 152 “ΝΑΙ”.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ, απόντες ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γρηγόρης Ψαριανός από το Ποτάμι.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου που ναι μεν ψήφισε το Πολυνομοσχέδιο επί της αρχής – διατηρώντας έτσι την κοινοβουλευτική δύναμη της κυβέρνησης στους 153, διαφοροποιήθηκε δε στα άρθρα που αφορούσαν το νέο Υπερταμείο και τον “κόφτη” δημοσιονομικών δαπανών παραιτήθηκε γνωστοποίόντας την απόφαση της μέσα από τα social media. Την θέση της θα πάρει ο Γ. Κυρίτσης, υπεύθυνος τύπου του συντονιστικού οργάνου για τη μεταναστευτική πολιτική και πρώτος επιλαχών βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών.

Αναλυτικά η επιστολή που δημοσίευσε στα social media:

“ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Aποφάσισα, απόψε, έπειτα από πολλή σκέψη, να παραιτηθώ από βουλευτής. Είναι μια απόφαση πολύ δύσκολη, πολιτικά και προσωπικά, αλλά και αναγκαία για μένα. Υπάρχουν φορές που όσο κι αν προσπαθείς να εξορθολογίσεις κάτι δεν μπορείς να το κάνεις. Είναι σημαντικό, πιστεύω, να ξέρουμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε, ώστε να κρατήσουμε μέσα μας την ελπίδα και την αίσθηση ότι ζούμε τη ζωή όπως της αξίζει, ακόμα και μέσα στην ήττα.

Από τον Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα νιώθω, κάθε μέρα, να επιβεβαιώνεται η ύπαρξη μιας συνεχούς επιτροπείας, που κάνει ασφυκτικά τα περιθώρια άσκησης πολιτικής, που ακυρώνει ουσιαστικά τη δυνατότητα να αλλάξει η ζωή μας. Εφαρμόζουμε μέτρα και πολιτικές που έρχονται σε αντίθεση με τον πυρήνα των αξιών και της πολιτικής μας• ταυτόχρονα, όμως, αδυνατώ να σκεφτώ οποιαδήποτε αξιόπιστη εναλλακτική. Γι’ αυτό και παραιτούμαι. Είναι, για μένα, ένα βαθύ πολιτικό και υπαρξιακό αδιέξοδο, για το τι κάνουμε (και ξέρω ότι το ζουν βασανιστικά πολλές και πολλοί από τον κόσμο της Αριστεράς, αλλά και ευρύτερα, ανεξάρτητα από τη στάση που επιλέγει τελικά ο καθένας), και δεν θεωρώ ότι κάποιος αυτή τη στιγμή έχει τη λύση. Φυσικά, το βαθύ αυτό αδιέξοδο δεν λύνεται μιλώντας για «προδότες» και «προδοσία»• αντίθετα, ένας τέτοιος λόγος όχι μόνο συσκοτίζει τα πράγματα, αλλά μας βυθίζει ακόμα πιο βαθιά στο τέλμα.

Αισθάνομαι μεγάλη αγάπη και ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, μέσα και έξω από τον Σύριζα, με τους οποίους βρεθήκαμε και συμπορευτήκαμε μαζί. Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Θα κάνω μια ξεχωριστή, ονομαστική αναφορά στους άμεσους συνεργάτες μου, μετά τον Ιούνιο του 2012, είτε συνεχίσαμε μαζί είτε αποχώρησαν κάποια στιγμή: την Ειρήνη Βλάχου, τον Δημήτρη Ιωάννου, την Κατερίνα Κνήτου, τον Δημοσθένη Παπαδάτο-Αναγνωστόπουλο, την Κλειώ Παπαπαντολέων, την Ελένη Σπαθανά, τον Σπύρο Τσουκαλά, τον Γιάννη Χατζηδημητράκη. Πολύ μεγάλο μέρος όσων έκανα οφείλεται σε όλους και όλες εσάς που βρεθήκαμε μαζί, στη συλλογική προσπάθεια, τα οράματα και τις σχέσεις μας. Ευχαριστώ, θερμά, ακόμα όλους όσους και όσες με εμπιστεύτηκαν και με ψήφισαν.

Τελειώνοντας θέλω να πω (πέρα από το ότι αναλαμβάνω, προσωπικά και πολιτικά, την ευθύνη για ό,τι έκανα και δεν έκανα και δεν μου φταίνε κάποιοι «άλλοι») ότι τη στιγμή ακριβώς που παραιτούμαι νιώθω ότι πρέπει, επειγόντως, να βρούμε συλλογικά τους τρόπους να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη και την ανθρωπιά• έναν βίο αξιοβίωτο.

Βασιλική Κατριβάνου”

 

πηγή: sofokleousin.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.