Προβολή της τοπικής παραδοσιακής κουζίνας

Το λεύκωμα «Η γιορτή του τραπεζιού», με αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, παρουσιάστηκε την περασμένη Τετάρτη το βράδυ σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Πύλη» στην Πόρτα Παναγιά.

0 490

Το λεύκωμα «Η γιορτή του τραπεζιού», με αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, παρουσιάστηκε την περασμένη Τετάρτη το βράδυ σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Πύλη» στην Πόρτα Παναγιά.

Το λεύκωμα «Η γιορτή του τραπεζιού», με αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, παρουσιάστηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Πύλη» στην Πόρτα Παναγιά. Μια έκδοση που χρηματοδοτήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Leader, με φορέα υλοποίησης το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας νομού Τρικάλων και, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΚΕΝΑΚΑΠ και δήμαρχος Καλαμπάκας, Β. Μπουτίνας, είναι απόρροια της συνεργασίας με τον επαγγελματικό κόσμο της περιοχής. Από την πλευρά του ο νομάρχης, Ηλ. Βλαχογιάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ενώ τόνισε πως το βιβλίο θα βοηθήσει στην ποιοτική τουριστική ανάπτυξη του ορεινού όγκου. Εντυπωσιασμένος από το πάντρεμα της παράδοσης με την κουζίνα που παρουσιάζεται εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος του ΚΕΝΑΚΑΠ και δήμαρχος Πύλης, Κ. Κουφογάζος, τονίζοντας παράλληλα πως η κουλτούρα που δημιουργείται θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προβολή της περιοχής. Στην πρωτοβουλία έκδοσης του λευκώματος αναφέρθηκαν ο πρόεδρος του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας του νομού, Στ. Σουλιώτης και ο διευθυντής του ΚΕΝΑΚΑΠ, κ. Γκρέκος, σημειώνοντας πως «θέλαμε να ξεφύγουμε από τον παραδοσιακό τρόπο προβολής και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε φαν για το φαγητό της περιοχής».Τέλος, η συγγραφέας του βιβλίου, Έφη Γρηγοριάδου, έκανε λόγο για συλλογική προσπάθεια στην οποία πρωταγωνίστησαν οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών με τις γνώσεις τους γύρω από την παραδοσιακή κουζίνα.

Ερώτηση του kalabakacity προς πάσα υπεύθυνο. Πως μπορεί να πέσει στα χέρια των πολιτών αυτό το λεύκωμα; Περιμένουμε απάντηση από κάποιον υπεύθυνο στο e-mail: kalabaka@kalabakacity.gr  Οποιαδήποτε απάντηση λάβουμε θα δημοσιευθεί.

 

 

 πηγή: Εφημερίδα "Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ"

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.