Πρόβλεψη του καιρού για την Πέμπτη και την Παρασκευή από τον Μετεωρολόγο Μιχάλη Σιούτα

0 1.410

Ηλιοφάνεια, με παροδική συννεφιά κυρίως στα νότια και δυτικά τμήματα της χώρας, ενισχυμένοι βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Πέμπτη προβλέπει ο Διδάκτορ Μετεωρολογίας, του  Κέντρου Μετρολογικών εφαρμογών του ΕΛΓΑ αεροδρομίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης και συντοπίτης μας κ. Μιχάλης Σιούτας

αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα makthes.gr

Θερμοκρασία

Στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 17 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία 2-5 βαθμούς χαμηλότερη, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 10 έως 21 και στις νησιωτικές περιοχές από 16 έως 20 βαθμούς.

Άνεμοι

Από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο ισχυροί έως θυελλώδεις, 6-8 πιθανόν και 9 Μποφόρ, στο Ιόνιο ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις, 6-8 Μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια, με ενισχυμένους βορειοδυτικούς ανέμους, ισχυρούς έως θυελλώδεις, 6-7 Μποφόρ, στον Θερμαϊκό 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Αττική

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι, ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις, 6-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

Πρόγνωση για την Παρασκευή

Καλός καιρός, με ηλιοφάνεια σ’ όλη τη χώρα, εξαίρεση το Βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος όπου θα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες είναι πιθανές ομίχλες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σταδιακά σε νοτιάδες, μέτριους, 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Γενικό δελτίο

Ηλιοφάνεια, με παροδική συννεφιά κυρίως στα νότια και δυτικά τμήματα της χώρας. Ενισχυμένοι βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Θερμοκρασία

Στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 17 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη δυτική Μακεδονία 2-5 βαθμούς χαμηλότερη, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 10 έως 21 και στις νησιωτικές περιοχές από 16 έως 20 βαθμούς.

Άνεμοι

Από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο ισχυροί έως θυελλώδεις, 6-8 πιθανόν και 9 Μποφόρ, στο Ιόνιο ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις, 6-8 Μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια, με ενισχυμένους βορειοδυτικούς ανέμους, ισχυρούς έως θυελλώδεις, 6-7 Μποφόρ, στο Θερμαϊκό 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Αττική

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις, 6-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

Πρόγνωση για την Παρασκευή

Καλός καιρός, με ηλιοφάνεια σ’ όλη τη χώρα, εξαίρεση το Βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος όπου θα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες είναι πιθανές ομίχλες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σταδιακά σε νοτιάδες, μέτριους, 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr