Η πρόβλεψη του καιρού από τον Μετεωρολόγο Μιχάλη Σιούτα

0 492

Ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αυξημένη συννεφιά στην ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Κυκλάδες, λίγες βροχές στην Κρήτη. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Θερμοκρασία

Στη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 20 βαθμούς, στη δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο 3-5 βαθμούς χαμηλότερη. Στην κεντρική και νότια Ελλάδα από 9 έως 21 και στις νησιωτικές περιοχές από 14 έως 22 βαθμούς.

Άνεμοι

Στο Αιγαίο Βόρειοι μέτριοι μέχρι τοπικά ισχυροί 4-6 Μποφόρ, στο Ιόνιο Βορειοανατολικοί μέτριοι 3-5 Μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά, πιθανή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι ασθενείς 3 Μποφόρ και θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

Αττική

Ηλιοφάνεια με συννεφιά κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι Βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 4-6 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

Πρόγνωση για την Τρίτη

Συννεφιά παροδικά αυξημένη στη βόρεια και ανατολική χώρα, με πιθανές λίγες βροχές κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι Βοριάδες, στο Αιγαίο ισχυροί 5-7 και τοπικά θυελλώδεις 8 Μποφόρ, στο Ιόνιο μέτριοι 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

από makthes.gr

Ο Μιχάλης Σιούτας είναι Διαδάκτορ Μετεωρολόγιας ΑΠΘ, του  Κέντρου Μετρολογικών εφαρμογών του ΕΛΓΑ αεροδρομίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης και κατάγεται από την Θεοτόκο Χασίων του Δήμου Μετεώρων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.