Πρόβλεψη του καιρού από τον Μετεωρολόγο Μιχάλη Σιούτα – « Χιονοχάρτης »

0 789

Κακοκαιρία, συννεφιά με βροχές σ’ όλη σχεδόν τη χώρα, περισσότερες βροχές στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο κι από το μεσημέρι στη Μακεδονία και στην περιοχή του Αιγαίου. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στις θαλάσσιες περιοχές.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Στερεάς, και στα ορεινά και σε ημιορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Θερμοκρασία

Στη Βόρεια Ελλάδα από 1 μέχρι 11 βαθμούς, στη Δυτική Μακεδονία από -4 μέχρι 8. Στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 15, στην Ήπειρο και στα ηπειρωτικά της Θεσσαλίας και Στερεάς από -2 μέχρι 12. Στις νησιωτικές περιοχές από 7 ως 17 βαθμούς.

Άνεμοι

Από ανατολικές και νότιες διευθύνσεις, στις θαλάσσιες περιοχές μέτριοι έως πολύ ισχυροί, 5-7 Μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Συννεφιά, από το μεσημέρι βροχή και χιόνια στα γύρω ορεινά, σε υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα. Οι άνεμοι βοριάδες, μέτριοι 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 11 βαθμούς.

Αττική

Συννεφιά με βροχή και πιθανή καταιγίδα. Χιόνια στην Πάρνηθα, σε υψόμετρα πάνω από τα 1000 μέτρα. Άνεμοι νοτιάδες, μέτριοι 3-5 Μποφόρ, πρόσκαιρα ισχυροί 6 Μποφόρ.

Πρόγνωση για την Παρασκευή

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στην Κεντρική Μακεδονία και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι, νοτιάδες στο Ιόνιο και στο Νότιο Αιγαίο, μέτριοι έως πολύ ισχυροί, 5-7 Μποφόρ, βοριάδες στο Βόρειο Αιγαίο, μέτριοι 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

απο makthess.gr

Ο Μιχάλης Σιούτας είναι Διαδάκτορ Μετεωρολόγιας ΑΠΘ, του  Κέντρου Μετρολογικών εφαρμογών του ΕΛΓΑ αεροδρομίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης και κατάγεται από την Θεοτόκο Χασίων του Δήμου Μετεώρων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.