Πρόβλεψη καιρού Καλαμπάκας – Δεκέμβρης με τα Κρύα

Πολύ δυνατά και χειμωνιάτικα μας ήρθε ο Δεκέμβριος από πλευράς θερμοκρασίας καθώς ο υδράργυρος κατρακύλησε στην πόλη της Καλαμπάκας στους -3 βαθμούς

0 197

Πολύ δυνατά και χειμωνιάτικα μας ήρθε ο Δεκέμβριος από πλευράς θερμοκρασίας καθώς ο υδράργυρος κατρακύλησε στην πόλη της Καλαμπάκας στους -3 βαθμούς

Πολύ δυνατά και χειμωνιάτικα μας ήρθε ο Δεκέμβριος από πλευράς θερμοκρασίας καθώς ο υδράργυρος κατρακύλησε στην πόλη της Καλαμπάκας στους -3 βαθμούς  ενώ στο Περτούλι το πρωί της Πέμπτης έφτασε τους -12 βαθμούς!

Η αίσθηση ψύχους να σημειώσω στην πόλη μας έφτασε στις 6 το πρωί στους -7,2 βαθμούς

Γενικά πάντως η χιονόπτωση δεν ήταν η αναμενόμενη και έφτασε σε μέτρια σχετικά επίπεδα , ενώ και η χιονόστρωση ήταν ασήμαντη .

Στην συνέχεια τώρα τις επόμενες μέρες ο καιρός παρουσιάζει ενδιαφέρον , αλλά ίσως κρύβει και μερικές εκπλήξεις .

Ας πάρουμε τις μέρες με την σειρά τους.

Αύριο Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 πάλι θα σημειωθεί παγετός στον νομό μας και κυρίως στα ορεινά αλλά και σε κλειστές περιοχές – οροπέδια ( Κονισκού – Αμπελίων ) θα είναι ισχυρός , μέχρι και στους μείον δέκα βαθμούς είναι δυνατόν να παρατηρηθούν τέτοιες θερμοκρασίες. Στην πόλη μας την Καλαμπάκα και στην γύρω περιοχή μας η ελάχιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους μείον 3 με μείον τέσσερις. Μέγιστη στους 8 με 10 βαθμούς στα πεδινά της περιοχή μας. Άνεμοι γενικά από βόρειοι ασθενείς .

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου περιμένουμε τοπικές νεφώσεις και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας ως προς τις ελάχιστες τιμές. Παγετός και πάλι κυρίως στις ορεινές περιοχές τις πρωινές και βραδινές ώρες. Μεταβλητοί γενικά ασθενείς άνεμοι.

Είναι πιθανόν να έχουμε ασθενή γενικά χιονόπτωση το απόγευμα στις δυτικές ορεινές περιοχές του νομού μας.

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου περιμένουμε νεφώσεις που είναι πιθανόν να δώσουν κάποια ασθενή γενικά φαινόμενα στην περιοχή μας. Αν τις νεφώσεις τις έχουμε σχετικά νωρίς το πρωί και όχι κατά την διάρκεια της νύχτας , ώστε η θερμοκρασία να πέσει σε χαμηλά επίπεδα τα φαινόμενα αυτά θα μεταφράζονται σε χιόνι όχι όμως κάτι το ιδιαίτερο . Άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις .

Χάρτης επιφανείας για Κυριακή

kairos 1 12

Δευτέρα και Τρίτη 5-6 Δεκεμβρίου περιμένουμε γενικά κλειστό καιρό με ασθενή γενικά φαινόμενα .

Πιθανή χιονόπτωση και μέσα στην πόλη μας , όχι κάτι το ιδιαίτερο. Φαίνεται πως το όριο χιονόστρωσης θα είναι τα 400-600 μέτρα. Γενικά τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα δυτικά ορεινά του νομού μας .

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει και οι μέγιστες στον Νομό μας δεν θα είναι πάνω από τους 5-6 βαθμούς και αυτό κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές του Νομού μας. Ανατολικός άνεμος όχι πάνω από 4 μποφόρ.

Γενικά βλέπουμε πως τα φαινόμενα θα είναι ασθενή αλλά είναι μια πολύ οριακή κατάσταση καθώς δεν ξέρουμε πόσο ισχυρός θα είναι τελικά ο συνδυασμός των χαμηλών πιέσεων της Μεσογείου με τις υψηλές στα βαλκάνια.

Καθώς το κρύο στην περιοχή των βαλκανίων είναι αρκετό ώστε με έναν πιο δυνατό συνδυασμό με τις χαμηλές πιέσεις στην μεσόγειο να μας δώσει τελικά περισσότερα φαινόμενα , που αυτό μεταφράζεται για την περιοχή μας σε χιόνι την Δευτέρα και Τρίτη. Ίσως τελικά να υπάρχουν κάποιες εκπλήξεις στην περιοχή μας έστω και μέτριας έντασης.

Ενδιαφέρον πάντως έχουν και οι επόμενες μέρες ως και την Παρασκευή καθώς αυτές οι διατάξεις κρύβουν πάντα κάτι στον καιρό .

Τζιλήνας Ευθύμιος

http://www.metar.gr/ws/kalampaka/wx.htm

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.