Πρωτοβουλία καθηγητών Ν. Τρικάλων – Γενική Συνέλευση το Σάββατο στα Τρίκαλα

Από τον Μάη κυρίως και μετά, ο χώρος της εκπαίδευσης δέχεται μια πρωτόγνωρη επίθεση που αφορά τόσο τον προσανατολισμό της εκπαίδευσης αλλά και την εργασιακή μας θέση.

0 389

Από τον Μάη κυρίως και μετά, ο χώρος της εκπαίδευσης δέχεται μια πρωτόγνωρη επίθεση που αφορά τόσο τον προσανατολισμό της εκπαίδευσης αλλά και την εργασιακή μας θέση.

Από τον Μάη κυρίως και μετά, ο χώρος της εκπαίδευσης δέχεται μια πρωτόγνωρη επίθεση που αφορά τόσο τον προσανατολισμό της εκπαίδευσης αλλά και την εργασιακή μας θέση.

Με την χουντικής έμπνευσης προληπτική επιστράτευση, με τις διαθεσιμότητες – απολύσεις, με την αύξηση του ωραρίου , με τις συμπτύξεις τμημάτων , με την αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, με το νόμο για το νέο Λύκειο που βάζει νέους εξεταστικούς φραγμούς, με τα σχέδια εφαρμογής της αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης.

Συγχρόνως αναπτύχθηκε στον κλάδο ένα πρωτοφανές κίνημα αντίστασης που εκφράστηκε με μαζικότατες ΓΣ πανελλαδικά, με πολύμορφες δράσεις ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, με κινητοποιήσεις που στηρίχτηκαν στην πράξη από μια νέα γενιά συναδέλφων οι οποίοι ριζοσπαστικοποιήθηκαν μέσα από τις κινηματικές διαδικασίες, με τη δημιουργία επιτροπής των συναδέλφων καθηγητών που βγήκαν σε διαθεσιμότητα δίπλα στο ΔΣ της ΕΛΜΕ, με την πολυήμερη απεργία του Σεπτέμβρη και την καθημερινή παρουσία των απεργών στα σχολεία για την υπεράσπισή της.

Κρατάμε τα ελπιδοφόρα μηνύματα…
– την «επιστροφή» στις διαδικασίες του σωματείου και στην αναβίωση της αξίας του συλλογικού πνεύματος δράσης και αγώνα.
– το μαχητικό – αγωνιστικό πνεύμα που εκδηλώθηκε από τα «κάτω».
– την ενωτική αγωνιστική/κινηματική κατεύθυνση που επέβαλλε ο ίδιος ο κλάδος με την μαζική παρουσία του.
– την συνειδητοποίηση της ανάγκης ότι τίποτα δεν μπορεί να κερδηθεί αν δεν συνδυάζουμε πάντα τα κλαδικά μας ζητήματα με τα ελπιδοφόρα μηνύματα για την ανατροπή της κυβέρνησης – τρόικας.
– την πίστη ότι μπορούμε με τη λαϊκή δύναμη να τα αλλάξουμε όλα

Τι να αφήσουμε πίσω;
• Τους χειρισμούς κορυφής της συνέλευσης προέδρων του Μαΐου που οδήγησαν στην αναστολή της απεργίας χωρίς να υπάρχει απόφαση του κλάδου.
• Τις απεγνωσμένες προσπάθειες του κυβερνητικού συνδικαλισμού: ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ να κωλυσιεργεί, να επιβάλει «σιγή» και στην ΟΛΜΕ και στην ΕΛΜΕ.
• Την αρνητική παρουσία του ΠΑΜΕ που αρνείται να συμβάλλει θετικά σε οποιαδήποτε απόφαση στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, που συνεχίζει τη μοναχική του παρουσία αδιαφορώντας στην πράξη για την ανάγκη συσπείρωσης και δράσης εντός του σωματείου.
Συνάδελφοι,

Στις εκλογές για ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά μόνο:
• Να συνεχίσουμε τις προσπάθειες ανασυγκρότησης του σωματείου σε αγωνιστική κατεύθυνση
• Να συνεχίσουμε ενωτικά και μαχητικά στον δρόμο που ανοίξαμε
• Να συμβάλλουμε ώστε με την ψήφο μας να εκφραστεί στο ΔΣ ο συσχετισμός δυνάμεων που υπήρχε στις απεργιακές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις .
Με τις δράσεις μας θέλουμε να συμβάλλουμε στην αλλαγή πορείας, όχι μόνο του σωματείου μας αλλά με άλλα σωματεία και άλλες κοινωνικές ομάδες από κοινού να δημιουργήσουμε ένα πλατύ λαϊκό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής για την αλλαγή πορείας της χώρας:
• Αμφισβητώντας τους μονόδρομους που καθορίζουν οι αγορές και οι ισχυροί του πλανήτη
• Ξηλώνοντας το καθεστώς επιτροπείας που έχουν επιβάλλει στη χώρα το ΔΝΤ και η ΕΕ.
• Ερχόμενοι σε ρήξη με τα συμφέροντα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, μη αναγνωρίζοντας το χρέος που μας φόρτωσαν και εκφράζοντας κάθετη άρνηση πληρωμής του, εκβιάζοντας τους τοκογλύφους δανειστές.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Σάββατο 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013
στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕΤ

Τετάρτη 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr