Πρόταση σοκ των Ολλανδών για μετεγκατάσταση χωριών των Τρικάλων για να γίνει το κανάλι του Ληθαίου!

0 1.297

Πρόταση σοκ των Ολλανδών για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης των Τρικάλων.

Στο περιβόητο master plan που παραδόθηκε στην Κυβέρνηση προβλέπεται η δημιουργία ενός παρακαμπτηρίου καναλιού, στο οποίο προφανώς θα κατευθύνεται ένα μέρος των υδάτων του Ληθαίου για να μην ξεχειλίσει και πνίξει την πόλη.

Αυτός ο παραπόταμος, λένε οι επιστήμονες, θα πρέπει αναγκαστικά να περνά από περιοχή όπου σήμερα είναι μικρά χωριά (τα οποία θα μετεγκατασταθούν αλλού) ή καλλιεργούμενες εκτάσεις.

«Με δεδομένο ότι δεν είναι δυνατό να προστατευτούν πλήρως όλες οι περιοχές, όπως αυτές με λίγους κατοίκους, με μεμονωμένες εγκαταστάσεις, όσες έχουν προοριστεί για ζώνες ελεγχόμενης πλημμύρας σε περίπτωση ακραίων φαινομένων. Οι εγκαταστάσεις σε αυτές τις περιοχές έχουν ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές ή έχουν καταστραφεί από τον “Daniel’’, και επομένως συνιστάται η μετεγκατάστασή τους και όχι η αποκατάστασή τους».

Η συγκεκριμένη πρόταση δημιουργεί νέα δεδομένα για την πόλη των Τρικάλων και κυρίως πέριξ αυτής, με τις απορίες να είναι αναμενόμενες και εύλογες.

Καταρχάς, ποια είναι αυτά τα «μικρά χωριά» που θα πρέπει να μετεγκατασταθούν για να γίνει το κανάλι του Ληθαίου και βέβαια, αν αυτή η πρόταση εξετάζεται στα σοβαρά από την κυβέρνηση στο πλαίσιο της λεγόμενης αντιπλημμυρικής θωράκισης της Θεσσαλίας.

Και ένα εξίσου αναμενόμενο ερώτημα: Ποια είναι η θέση της Περιφέρειας και του Δήμου Τρικκαίων επί της συγκεκριμένης πρόβλεψης η οποία απειλεί την ύπαρξη ολόκληρων χωριών;

trikalaopinion.gr

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr