Πρόταση για μείωση τις τιμής του πετρελαίου από τον Μιχάλη Ταμήλο προς τον Υπουργό

Πρόταση για τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης για όλα τα νοικοκυριά, συνέταξαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Τρικάλων Μιχάλης Ταμήλος και Πέλλας Γ. Καρασμάνης

0 216

Πρόταση για τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης για όλα τα νοικοκυριά, συνέταξαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Τρικάλων Μιχάλης Ταμήλος και Πέλλας Γ. Καρασμάνης

Πρόταση για τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης για όλα τα νοικοκυριά, συνέταξαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Τρικάλων Μιχάλης Ταμήλος και Πέλλας Γ. Καρασμάνης και στη συνέχεια η πρόταση αυτή υπογράφθηκε ως ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γ Στουρνάρα και από άλλους 24 βουλευτές της Ν.Δ.

Μάλιστα οι βουλευτές της Ν.Δ. που προέρχονται από την περιφέρεια, συναντήθηκαν χθες και με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Γιώργο Μαυράγανη και του εξέθεσαν τα παράπονα και τις προτάσεις τους.

Όπως επισημαίνουν, «η συνταγή έχει δοκιμαστεί και δυστυχώς αποδείχτηκε στην πράξη αποτυχημένη», τονίζοντας ότι η εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης «δεν απέφερε την προσδοκώμενη αύξηση των δημοσίων εσόδων, ενώ επιβάρυνε δυσβάστακτα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς» και συνεπώς «εκ του αποτελέσματος το μέτρο αποδείχθηκε άστοχο».

Επίσης, αναφέρουν ότι με τον διαχωρισμό της χώρας σε τέσσερις γεωγραφικές ζώνες «διαπιστώνονται σοβαρές αδικίες», ενώ τονίζουν ότι η εφαρμογή του συστήματος των επιδομάτων «πέραν του ότι απέτυχε, είχε και αρνητικές επιπτώσεις, όπως την καταστροφική για το περιβάλλον λαθροϋλοτομία αλλά και την μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή δεδομένου ότι η ξυλεία αυτή διακινείται χωρίς τιμολόγια».

Οι ερωτώντες βουλευτές υπογραμμίζουν ότι καθίσταται εκ των πραγμάτων αναγκαία η διεύρυνση των γεωγραφικών κριτηρίων (οι ορεινές περιοχές αλλά και οι νομοί που έχουν χαρακτηριστεί παραμεθόριοι και προβληματικοί να ενταχθούν στην Α’ Ζώνη) και ερωτούν τον κ. Στουρνάρα αν θα δοθεί πετρέλαιο στις ποσότητες που ήδη έχουν καθοριστεί σε όλα τα νοικοκυριά με την τιμή πριν την εξίσωση του φόρου.

Από το πολιτικό γραφείο

Μιχάλη Ταμήλου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.