Πρόστιμο 510.000 ευρώ στη ΒΙΟΓΑΛ από τον ΕΦΕΤ

Ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχει επιβληθεί σε εταιρία τροφίμων επέβαλε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.

0 145

Ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχει επιβληθεί σε εταιρία τροφίμων επέβαλε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή. Ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχει επιβληθεί σε εταιρία τροφίμων επέβαλε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.

Όπως ανακοινώθηκε, πρόστιμο 510.000 ευρώ επιβλήθηκε στην εταιρία παρασκευής γαλακτοκομικών προϊόντων με την επωνυμία ΒΙΟΓΑΛ ΑΘ. ΠΛΕΞΙΔΑΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε. με έδρα τα Τρίκαλα. Το πρόστιμο επιβλήθηκε κατόπιν σχετικής εισήγησης του ΕΦΕΤ.

«Ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία στη διατροφική ασφάλεια και την τήρηση της νομοθεσίας», τόνισε η κ. Μπατζελή.

Το πρόστιμο αναλύεται ως εξής:

– 400.000 ευρώ για νοθεία, παραπλάνηση καταναλωτή, παραγωγή και διάθεση μη κανονικών και ασφαλών τροφίμων

– 40.000 ευρώ για έλλειψη άδειας λειτουργίας

– 40.000 ευρώ για μη τήρηση του συστήματος ιχνηλασιμότητας

– 30.000 ευρώ για παρασκευή και εμπορία μη γαλακτοκομικών προϊόντων σε εγκατάσταση παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων.

Αναφερόμενη στο πρόστιμο, η υπουργός υπογράμμισε:

«Τα ασφαλή τρόφιμα δεν πρέπει να είναι προνόμιο, αλλά δικαίωμα του κάθε πολίτη. Οι παραβάτες και ιδιαίτερα εκείνοι που επιμένουν να νοθεύουν και να παραπλανούν τους πολίτες, θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαρύτατα πρόστιμα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υγεία των καταναλωτών. Στο πλαίσιο των διαρθρωτικών παρεμβάσεων που ετοιμάζουμε για το αμέσως επόμενο διάστημα, θέτουμε σε ισχύ τον Διατροφικό Τειρεσία. Ένα ισχυρό εργαλείο που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά και θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στον τομέα της διατροφικής ασφάλειας».

 

Πηγή: Καθημερινή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.