Προσφώνηση εκδήλωσης “ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ” από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γρηγόρη Γ. Καλύβα

0 461

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «Ἡ Μικρασιατική ἐκστρατεία καί ἡ μάχη γιά τήν παγκόσμια κυριαρχία», με ομιλητή τον γνωστό Καθηγητή – Διδάκτορα κ. Μελέτη Μελετόπουλο, διοργάνωσε ο Σύλλογος Μετεώρων Λιθόπολις.

Η εκδήλωση έγινε το βράδυ του Σαββάτου στην αίθουσα “Νίτσα Λιάπη” της πόλης μας την οποία και παρακολούθησαν αρκετοί συμπολίτες μας.

Ακολουθεί η προσφώνηση της εκδήλωσης από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γρηγόρη Γ. Καλύβα 

Αγαπητοί φίλες και φίλοι ,

Σας ευχαριστούμε ειλικρινά για την παρουσία σας στην αποψινή εκδήλωση αλλά και για την γενικότερη στήριξη που παρέχετε στις δράσεις του Συλλόγου μας  .

Όπως γνωρίζεται ο Σύλλογός μας συμμετέχει στις εκδηλώσεις της συμπλήρωσης 100 χρονών από τον ξεριζωμό του Ελληνισμού από τις πατρογονικές εστίες της Μικρά -Ασίας και του Πόντου .

Όλες οι εκδηλώσεις που κάναμε με κορυφαία το μουσικό αφιέρωμα με τίτλο “ΟΝΕΙΡΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ” και όσες ακολουθούν , είναι αφιερωμένες στο κορυφαίο όσο και θλιβερό για τον Ελληνισμό ιστορικό γεγονός που θεωρείται ισάξιο της άλωσης της Βασιλεύουσας που τόσο έντονα επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει την πορεία του Ελληνισμού και σήμερα .

Και το κάνουμε αυτό γιατί πραγματικά μας πονάει ως έλληνες τόσο ή άλωση της Πόλης , όσο και η Μικρασιατική καταστροφή . Πέραν αυτού οφείλουμε να ενθυμούμαστε , να μην ξεχνάμε και κυρίως να συνειδητοποιήσουμε ότι η κύρια αιτία της αποτυχίας της Μεγάλης Ιδέας και η συνακόλουθη  καταστροφή ήταν ο εθνικός διχασμός και πως ο Ελληνισμός βγαίνει τροπαιούχος μόνο όταν είναι ενωμένος .

Η εθνική ενότητα , η ιστορική γνώση και μελέτη της ιστορίας , ή  διατήρηση της εθνικής μας αυτοσυνειδησίας και ταυτότητας, αποτελούν προϋποθέσεις στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς που διερχόμαστε, ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη τώρα που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει πολλαπλούς κινδύνους και προκλήσεις .

Και θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο εχθρός απέναντι ,είναι ορατός και αντιμετωπίσιμος ,καθώς αν χρειαστεί θα υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία και δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί ακόμα μια εθνική εδαφική συρρίκνωση.

Ο άλλος εχθρός ,στο εσωτερικό της πατρίδας μας , το δημογραφικό ,  η εθνική αλλοίωση και η αποκοπή του σημερινού έλληνα από την Ορθόδοξη πίστη και παραδόσεις του, τις μεγάλες αξίες του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού ,όπως η οικογένεια , είναι που πρέπει να πολεμάμε καθημερινά ώστε να παραμείνουμε Έλληνες και Ορθόδοξοι ,τιμώντας την εθνική παρακαταθήκη του τελευταίου Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου , των αγωνιστών του ΄21 και του έπους του ΄40 .

Το Έθνος μας , δεν θα μπορέσει να προχωρήσει στο μέλλον εάν υποστεί ακόμα μια εθνική καταστροφή όπως το 1453 και το 1922.

Για όλους αυτούς και όχι μόνο λόγους ο Σύλλογός μας επιμένει μέσα από τις δράσεις του και τις πρωτοβουλίες του , να τονίζει τους μεγάλους εθνικούς ιστορικούς σταθμούς ώστε να μην ξεχνάμε και να μην επιτρέψουμε την αλλοίωση της εθνικής μας αυτοσυνειδησίας.

Στα πλαίσια αυτά έχουμε σήμερα τη μεγάλη χαρά και τιμή  συνάμα να έχουμε μαζί μας έναν  από τους λαμπρότερους εκπροσώπους της ανυπότακτης και γνήσιας Ελληνικής επιστημονικής κοινότητας και διανόησης της χώρας . Τον Μελέτη Μελετόπουλο , διδάκτορα Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Γενεύης και διδάκτορα φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών , ο οποίος θα μας αναπτύξει το θέμα “ Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ” .

Κύριε καθηγητά σας ευχαριστούμε για την αποδοχή της πρότασής μας και σας καλωσορίζουμε στον τόπο μας και στα ΑΓΙΑ ΜΕΤΕΩΡΑ .

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.