Πρόγραμμα εορτής Χριστουγέννων και Θεοφανείων στην ενορία Αγίου Δημητρίου Διάβας.

0 379

Διά της παρούσης ανακοίνωσης επιθυμούμε να ενημερώσουμε τους ενορίτες της Διάβας, τους οποίους δεν έχουμε την δυνατότητα πλέον να ανταμώνουμε από κοντά, σχετικά με το πρόγραμμα της εορτής των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων. Η νέα Κ.Υ.Α. (Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.: 80588), αναφέρεται λεπτομερώς στις νέες συνθήκες που αφορούν τον εκκλησιασμό των πιστών και την συμμετοχή τους στη θεία λατρεία κατά τις ημέρες αυτές.

Όσα ακολουθούν έχουν ισχύ από 13-12-2020 έως 7-01-2021.

 

 1. Οι Ιερές Ακολουθίες θα τελούνται με την παρουσία του ιερέα, του ψάλτη και του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων (χωρίς πιστούς).
 2. Οι πόρτες του ναού θα παραμένουν κλειστές κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και θα ανοίγουν μετά το τέλος της Λειτουργίας για μία ώρα, αλλά και άλλες ώρες ώστε οι πιστοί να προσευχηθούν και να ανάψουν κερί. Οι ώρες κατά τις οποίες οι πιστοί θα έχουν αυτήν την δυνατότητα σημειώνονται στο τέλος των ανακοινώσεων.
 3. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η παρουσία των πιστών στις 25 Δεκεμβρίου (εορτή Γεννήσεως Χριστού), 1 Ιανουαρίου (εορτή Μ. Βασιλείου) και 6 Ιανουαρίου (εορτή των Φώτων), τηρουμένων των μέτρων (αριθμός πιστών κ.τ.λ.) που ορίζονται από την Κ.Υ.Α..
 4. Στις θέσεις που δεν θα επιτρέπεται κάποιος να καθίσει μέσα στον ναό θα τοποθετηθεί κορδέλα. Θα είναι διακριτές οι θέσεις στις οποίες θα μπορείτε να καθίσετε. Επίσης, θα μπορεί κάποιος να ανέβει και στον γυναικωνίτη για να συμμετέχει στην Θεία Λειτουργία, τηρουμένων των μέτρων προστασίας.
 5. Κατά την εορτή των Θεοφανείων δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ρίψη του Σταυρού στο ποτάμι της Διάβας. Η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού θα τελεστεί μέσα στον ιερό ναό μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.
 6. Κατά την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών απαγορεύεται η παρουσία πιστών στον προαύλιο χώρο του Ναού.
 7. Κατά την είσοδο, παραμονή και έξοδο σας από τον ναό η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική. Θα βγάζετε την μάσκα όταν προσέρχεστε να κοινωνήσετε Σώμα και Αίμα Χριστού και κατόπιν θα την φοράτε. Οφείλουμε να ενδιαφερθούμε για τους συνανθρώπους μας και να συνειδητοποιήσουμε πως μέσα στον ναό μόνο η Θεία Ευχαριστία δεν μεταδίδει τον ιό. Δεν θα πειραματιζόμαστε με τις ζωές των συνανθρώπων μας και δεν θα αναλωνόμαστε σε τάσεις ζηλωτισμού και ευσεβισμού. Μέτρο της πίστης δεν είναι η ανυπακοή αλλά η αγάπη προς τον άλλον.
 8. Το βοηθητικό προσωπικό του ναού φοράει υποχρεωτικά την μάσκα, εκτός από τον ιερέα και τους ψάλτες κατά την ώρα των Ιερών Ακολουθιών. Ο ιερέας και οι ψάλτες φορούν υποχρεωτικά την μάσκα εκτός τέλεσης των Ιερών Ακολουθιών.
 9. Παρακαλείσθε κάθε φορά που εισέρχεστε στον ιερό ναό να χρησιμοποιείτε το αντισηπτικό και τις χειροπετσέτες που βρίσκονται στο παγκάρι και να τα ρίχνετε στους κάδους απορριμμάτων, οι οποίοι βρίσκονται στις δύο εξόδους του ναού.
 10. Ο φυσικός αερισμός του ναού είναι υποχρεωτικός καθ’ όλη την διάρκεια λειτουργίας του. Οι δε επιφάνειες και σημεία του με τα οποία έρχονται σε επαφή οι πιστοί, απολυμαίνονται κάθε φορά μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας.
 11. Η διανομή του αντιδώρου θα γίνεται στην έξοδο του ναού. Το αντίδωρο θα δίνεται τυλιγμένο στους πιστούς και κατά την διανομή του ο ιερέας θα φοράει μάσκα.
 12. Όποιος δεν αισθάνεται καλά ή έχει πυρετό είναι πιο συνετό να μην εκκλησιαστεί και να προσέξει την υγεία του, αλλά και την υγεία των συνανθρώπων του. Παρακαλούμε προσέχετε τις ευπαθείς ομάδες, καθώς και τους γέροντες και τις γερόντισσες.
 13. Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου θα τελεστεί Ιερό Ευχέλαιο, χωρίς την παρουσία πιστών (5:00 μ.μ. – 6:00 μ.μ.). Στις 6:00 μ.μ. έως 7:00μ.μ. θα μπορείτε να έρθετε στον Ναό (τηρουμένων των μέτρων προστασίας) και να λάβετε λάδι για εσάς και τις οικογένειές σας. Το βαμβάκι με το λάδι θα είναι τυλιγμένο και έτοιμο να το παραλάβετε.
 14. Στις κηδείες και σχετικές ταφικές εκδηλώσεις επιτρέπονται εννέα (9) πιστοί.
 15. Την 5η και 6η Ιανουαρίου ο Μέγας Αγιασμός θα μοιραστεί έξω από τον ναό.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

(18/12/2020 έως 7/01/2021)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.