Πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων Θεσσαλίας: Να κλείσουν άμεσα καφενεία, καφετέριες, εστιατόρια

0 2,026

Να κλείσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενεία, καφετέριες, εστιατόρια, bar κ.λ.π.), ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων των τεσσάρων θεσσαλικών πόλεων, Λάρισας Κ. Γιαννακόπουλος, Βόλου Ευθ. Τσάμης, Τρικάλων Γ. Πέτρου και Καρδίτσας Αρ. Σπάνιας. Οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Θεσσαλίας συναντήθηκαν χθες στη Νίκαια-Λάρισας και συμμετείχαν σε ενημερωτική σύσκεψη με όλους τους Δημάρχους της Θεσσαλίας, μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας με θέμα την πανδημία COVID-19.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα, αναφέρουν:

Επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι είναι κοινή η άποψη, την οποία γνωστοποιήσαμε και προς όλους τους Δημάρχους, και των τεσσάρων προέδρων ότι είναι ορθή η απόφαση της Κυβέρνησης να διακόψει την λειτουργία δημόσιων χώρων και υπηρεσιών που προκαλούν συνάθροιση ατόμων, προκειμένου να αποφευχθεί ή να περιορισθεί η μεταδοτικότητα της ασθένειας. Θεωρούμε όμως ότι προκειμένου να είναι ολοκληρωμένης αποτελεσματικότητας τα σκληρά αυτά μέτρα είναι απαραίτητο να κλείσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και τα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ( καφενεία, καφετέριες, εστιατόρια, Bar κ.λ.π.) . Θεωρούμε ότι αν δεν κλείσουμε και την τελευταία πόρτα στον ύπουλο αυτό εχθρό δεν θα έχουμε τα επιστημονικώς δραστικά αποτελέσματα που έχουμε ανάγκη με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε πολύ σύντομα σε δραματική αύξηση των περιστατικών και τελικώς σε κατάρρευση του ήδη υποστελεχωμένου Κρατικού Συστήματος Υγείας και των Κρατικών Νοσοκομειακών μονάδων μας.

Επειδή βλέπουμε ότι η ατολμία στις θαρραλέες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν μπορεί να μας οδηγήσει σε καταστροφικά αποτελέσματα, προτείνουμε στην ηγεσία του Π.Ι.Σ. να πείσει τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να αρθούν οι όποιες επιφυλάξεις για την επιβολή και αυτού του τελευταίου αλλά αναγκαίου και απαραίτητου μέτρου.

Το τραγικό παράδειγμα της Ιταλίας μας διαβεβαιώνει οτι οι καιροί ου μενετοί και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επικρατήσει καμία αστοχία, προκειμένου να σώσουμε όσον το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας.

e-thessalia.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.