Πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση της Καλαμπάκας με την πόλη Μιοβένι της Ρουμανίας

0 825

Στην αίθουσα Νιτσα Λιάπη της Καλαμπάκας έγινε σήμερα το απόγευμα η αδελφοποίηση της Καλαμπάκας με την πόλη Μιοβένι της της Ρουμανίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός της Δημοτικής Αρχής, ο Σύλλογος Αδελφοποιημενων πόλεων Καλαμπάκας, η Ένωση Ξενοδοχείων Καλαμπάκας, κ.α.

Το Μιοβένι, που έχει μια ιστορία περίπου μισής χιλιετίας κάνει ένα βήμα προς το μέλλον καλλιεργώντας τις πολιτιστικές παραδόσεις του, την οικονομία και τα ανθρώπινο δυναμικό.

Έχοντας το Δίπλωμα Τιμής και την Σημαία της Ευρωπαϊκής ένωσης ως αναγνώριση του διεθνούς ανοίγματος του ,το Μιοβένι αποδεικνύει την Ευρωπαϊκή Σκέψη και πρακτική του.

Οι κάτοικοι της πόλης που στην πλειοψηφία τους είναι νέοι εκπροσωπούν το 50% του εργατικού δυναμικού στην βιομηχανική πλατφόρμα της Dacia-Groupe Renaut. Στο Μιοβένι υπάρχει ένα σημαντικό κέντρο έρευνας ατομικής τεχνολογίας.

Στο Μιοβένι γράφτηκε η ιστορία της μάρκας Dacia-Renaut. Εδώ υπάρχει το μεγαλύτερο εροστάσιο της Ντάτσια στον κόσμο και το μεγαλύτερο κέντρο logistique της Groupe Renaut. Η Dacia είναι παγκοσμίως γνωστή και η πόλη μας είναι αυτή που εμπνεύστηκε και δημιούργησε αυτή την μάρκα. Είμαστε περήφανοι για αυτό και μπορούμε να λέμε ότι είμαστε η πόλη της Dacia.

Η πόλη του Μιοβένι βρίσκεται στο κέντρο της περιφέρειας Arges ( 45012 γεωγραφικό πλάτος βόρεια και 2503 γεωγραφικό μήκος ) σε 15 χιλιόμετρα από το Πιτέστι πρωτεύουσα της περιφέρειας και 125 χιλιόμετρα από το Βουκουρέστι την πρωτεύουσα της χώρας. Το Μιοβένι έχει απευθείας σύνδεση με το λιμάνι της Κονσταντα με αυτοκινητόδρομο. Το πρώτο αυτοκίνητο που φτιάχτηκε στο Μιοβένι ήταν το Dacia 1100 το 1968.

Η διοικητική της έκταση είναι 5097 ha από τα οποία τα 595 ha είναι αγροτική περιοχή.

Η πόλη έχει 36000 κατοίκους και ανεπτυγμένη βιομηχανία αυτοκινήτου μεταφορών, χονδρικού εμπορίου, εξαρτημάτων αυτοκινήτου και αγροτική με την μορφή μικρο-φαρμών.

Η μορφολογία του εδάφους ποικίλει με Υποκαρπάθειους λόφους που διασχίζουν κοιλάδες των ποταμών Doamnei,Targului,Arges.

Το όνομά του προήλθε πριν από περίπου 526 χρόνια από κάποιον κάτοικο της περιοχής με το όνομα Mihu (Mihove στα Σλάβικα) Mihoveni αυτοί που ερχόταν από αυτή ην περιοχή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.