Πραγματοποιήθηκε από τη Δ.Π.Ε. Τρικάλων Ενημερωτική Ημερίδα Διευθυντών/ντριών και Προϊσταμένων Σχολικών Μονάδων

0 588

Ενημερωτική Ημερίδα στις/στους απερχόμενες/νους και επερχόμενες/νους Δ/ντριες-Δ/ντές των Δημοτικών Σχολείων και Προϊσταμένες/νους  Νηπ/γείων της αρμοδιότητάς της πραγματοποίησε σήμερα η Δ.Π.Ε. Τρικάλων στο Μουσείο Τσιτσάνη από τις 11:00 π.μ. έως 13:00.

Ο Δ/ντής Π.Ε. κ. Τρικάλης Χρήστος εστίασε στην κείμενη νομοθεσία που αφορά στην εύρυθμη λειτουργία μιας σχολικής μονάδας και στις απαραίτητες και προαπαιτούμενες ενέργειες που χρειάζεται να κάνει ένας Δ/ντής με τη λήξη του σχολικού έτους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη διαδικασία παράδοσης και παραλαβής των Δ/ντών η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 21/06/2023.

Παρουσιάστηκαν βασικά άρθρα σχετικά με τη διαχείριση κρίσεων στη σχολική μονάδα στοχεύοντας την προάσπιση του ρόλου ενός Δ/ντή. Τονίστηκε η διαμόρφωση ενός συνεργατικού πλαισίου με όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία και δόθηκε έμφαση  στην τήρηση της ιεραρχίας στη Διοίκηση.

Ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης κ. Κωτούλας παρουσίασε βασικά στοιχεία του Εσωτερικού Κανονισμού μίας σχολικής μονάδας.

Χαιρετισμό στις Προϊσταμένες Νηπιαγωγούς απηύθυναν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, κα Ευανθία Κοτρώτσιου (ΠΕ60) και η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής κα Παπανδρέου Δήμητρα.

Τις/τους Διευθύντριες/ντες, Προϊστάμενες/νους Δημοτικών Σχολείων, χαιρέτισαν οι σύμβουλοι Εκπαίδευσης, κ. Βασίλειος Κωτούλας (ΠΕ70), κ. Βασίλειος Νάστος (ΠΕ70), κ. Ιωάννης Ζορμπάς (ΠΕ70), κ. Γεώργιος Λαπούσης (ΠΕ11), κ. Ιωάννης Δημακόπουλος (ΠΕ11), η κα Γεωργία Καραγιάννη (ΠΕ06) και η κα Παναγιώτα Θεολογίδου (ΠΕ30).

Την ημερίδα παρακολούθησαν και χαιρέτησαν ο κ. Μιχάλης Λάππας, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων και η κα Κακαΐτσα Ειρήνη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος του Δήμου Φαρκαδόνας.

Από τη ΔΠΕ Τρικάλων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr