Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία – Τα δυο επικρατέστερα σενάρια για τον Σεπτέμβριο

0 362

Στις 7 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, με την υποχρεωτική χρήση μάσκας και την εκ περιτροπής διδασκαλία να είναι τα επικρατέστερα σενάρια.

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εξετάζει διάφορα σχέδια σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των σχολικών μονάδων αν και όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας.

 

Το αισιόδοξο σενάριο θέλει τα μαθήματα να ξεκινούν κανονικά, το δεύτερο αφορά σε εκ περιτροπής διδασκαλία, όπως συνέβη στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, ώστε να αναπληρωθούν χαμένες διδακτικές ώρες, ενώ το τρίτο που συζητείται είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές, πλάνο δύσκολο ειδικά για τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στην ΕΡΤ, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι εκπαιδευτικοί ξεκινούν από 1ης Σεπτεμβρίου για να προετοιμάσουν ό,τι χρειάζεται ώστε να μπορέσουν να υποδεχθούν τα σχολεία τα παιδιά, υπογραμμίζοντας ότι η τελική απόφαση για τα σχολεία θα ληφθεί δύο εβδομάδες πριν οι μαθητές μπουν στο σχολείο και με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα.

Για τη λειτουργία των σχολείων τοποθετήθηκε πρόσφατα και η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, σημειώνοντας πως ομόφωνα αποφασίστηκε από την επιτροπή το άνοιγμα με όσα μέτρα χρειαστεί να ληφθούν.

«Η προτεραιότητα είναι ό,τι οριστεί από την αρμόδια επιτροπή να εφαρμοστεί», ανέφερε η ίδια, ενώ για τη χρήση μάσκας, είπε ότι, αν αποφασιστεί τα παιδιά να τη φορούν στο σχολείο, θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.

Πηγή: www.lifo.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.