Πώς να βρείτε τα κατάλληλα ράφια για το σπίτι σας

Τα ράφια βοηθούν να κρατήσετε τα πράγματα καλά οργανωμένα.

0 1,577

Τα ράφια βοηθούν να κρατήσετε τα πράγματα καλά οργανωμένα.

Τα ράφια βοηθούν να κρατήσετε τα πράγματα καλά οργανωμένα. Για χρήση στο σπίτι στο γραφείο ή στο γκαράζ, τα ράφια αποθηκεύουν εικονικά οποιαδήποτε αντικείμενα από το έδαφος. Ένα ράφι είναι χρήσιμο για κάθε δωμάτιο σε ένα σπίτι. Διάφοροι τύποι ραφιών είναι διαθέσιμοι συμπεριλαμβανομένων των επίτοιχων, των ελευθέρων και των βιβλιοθηκών. Πριν να αγοράσετε αναρωτηθείτε τι τύπος ραφιού απαιτείται, το αγαπημένο σας υλικό για ράφια και τι αντικείμενα θέλετε να αποθηκεύσετε στο ράφι.

Είδη ραφιών.

Τα ράφια μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε τρείς βασικές ομάδες. Τα επίτοιχα ράφια στερεώνονται στον τοίχο με στηρίγματα. Είναι ιδανικά για χρήση σε σαλόνια , κρεβατοκάμαρες και βιβλιοθήκες, αυτά τα είδη ραφιών δεν είναι σχεδιασμένα για να αποθηκεύουν βαρύ φορτίο αλλά για να ακουμπούν διακοσμητικά και μικρά ελαφριά αντικείμενα. Ένα δημοφιλές είδος επίτοιχου ραφιού είναι το αιωρούμενο ράφι. Με το αιωρούμενο ράφι δεν υπάρχουν ορατά στηρίγματα ή βίδες. Το ράφι μοιάζει να αιωρείται στη θέση του. Ο δεύτερος τύπος ραφιού είναι μία μονάδα χωρίς στήριγμα όπως ένα ντουλάπι , θήκη για σκεύη ή κέντρο διασκέδασης. Αυτό το είδος ραφιών είναι ιδανικό για να κρατά ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων, ακόμα και βαριά αντικείμενα. Τα ράφια για βιβλία είναι η τρίτη κατηγορία. Τα ράφια βιβλίων συνήθως στέκονται σε έναν τοίχο, συχνά είναι βιδωμένα στον τοίχο για μεγαλύτερη ασφάλεια. Ένα ισχυρό, ανθεκτικό ράφι, όπως υποδηλώνει το όνομά βιβλιοθήκη, αποθηκεύει βιβλία, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση CD, DVD, ή ακόμα και για τοποθέτηση διακοσμητικών.

Υλικά για ράφια

Τα υλικά για ράφια πρέπει να είναι δυνατά και ασφαλή και ικανά να στέκονται κάτω από ένα σεβαστό ποσό βάρους. Ο τύπος του υλικού από το οποίο είναι φτιαγμένο ένα ράφι, βοηθά στο να προσδιοριστεί πόσο δυνατό είναι. Το ξύλο είναι ο πιο κοινός τύπος υλικού για ράφια. Τα ξύλινα ράφια είναι δυνατά , ελκυστικά και ιδανικά για χρήση στο σπίτι ή στο γραφείο. Τα ξύλινα ράφια διατίθενται σε πολλά διαφορετικά φυσικά χρώματα και μπορούν επίσης να βαφτούν ώστε να ταιριάζουν με τη διακόσμηση οποιουδήποτε δωματίου. Τα μεταλλικά ράφια είναι κατάλληλα για αποθήκευση. Η βαριά και συμπαγής κατασκευή του, κάνει αυτό το υλικό ιδανικό για ράφια σε γκαράζ. Τα μεταλλικά ράφια είναι συχνά διαθέσιμα ως ένα ρυθμιζόμενο σύστημα ραφιών. Τα γυάλινα ράφια τείνουν να είναι αρκετά ακριβά, και δείχνουν όμορφα σαν ράφια για διακόσμηση . Τα πλαστικά ράφια είναι σχετικά φθηνά και είναι κατάλληλα για ράφια γκαράζ ή για χρήση σε παιδικά δωμάτια.

Η χρήση των ραφιών.

Μερικά κομμάτια ραφιών έχουν μία ειδική χρήση. Τα ράφια για CD και DVD συχνά παρέχουν μικρό αποθηκευτικό χώρο, για να χωράνε άνετα οι δίσκοι. Αυτά τα ράφια κρατούν από 50 με 100 δίσκους, έως και εκατοντάδες. Τα ράφια διακοσμητικών μπορεί να είναι για διακοσμητική χρήση όπως η έκθεση μίας συλλογής από συλλεκτικά διακοσμητικά. Τα ράφια καταστημάτων χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση μεγάλων ποσοτήτων από προϊόντα.

Περαιτέρω πληροφορίες: ράφια gardenideas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.