Το Πολυτεχνείο ζει… αλλά επίσης και οι Μαυρογιαλούροι – Γράφει ο Ιωάννης Καμπουρόπουλος Θεολόγος Εκπαιδευτικός ΓΕΛ Καλαμπάκας

0 301

Δεν ξέρω αν θυμάστε μια υπέροχη ελληνική ταινία με τον βουλευτή Μαυρογιαλούρο. Είχε επισκεφτεί ένα χωριό, ως κυβερνητικός βουλευτής, στο οποίο μια οικογένεια έψαχνε να βρει που θα γεννήσει η νεαρά σύζυγος νύφη ,την στιγμή που στο χωριό ο ίδιος ο Μαυρογιαλούρος υπερηφανεύονταν ότι είχε φτιάξει ολόκληρο υπερσύγχρονο μαιευτήριο.

Την ιστορία θυμήθηκα όταν σήμερα το πρωί πηγαίνοντας στο σχολείο μου παρακολούθησα, με αγανάκτηση μπορώ να πω, την ωραία κατά τα άλλα εκδήλωση για το Πολυτεχνείο, που διοργάνωσαν εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου μας να πραγματοποιείται στα σκαλοπάτια του σχολείου, δίπλα ακριβώς στις τουαλέτες. Την στιγμή που στον προαύλιο χώρο του ΓΕΛ Καλαμπάκας έχει ανεγερθεί ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ, που δεν ξέρω πόσο ακριβώς στοίχισε, αλλά ακόμα θυμάμαι μια παλιά ταμπέλα που έγραφε : ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1.200.00 ευρώ.

Η αίθουσα δεν χρησιμοποιήθηκε επίσης, ούτε στην εορτή της 28ης Οκτωβρίου, αλλά τότε είχαμε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το υπόγειο της εκκλησίας(ΟΣΙΩΝ ΜΕΤΕΩΡΙΤΩΝ) στο οποίο καταφεύγαμε στο παρελθόν, ελλείψει άλλης αίθουσας.

Όμως όλα τα χρόνια που ζω στην Καλαμπάκα, η εκκλησία δεν παραχωρεί την αίθουσα στην εορτή της 17ης Νοεμβρίου και φαντάζομαι θα έχει τους λόγους της.

Δεν θα υιοθετήσω άκριτα αυτό που έχω ακούσει να κυκλοφορεί ,ότι δηλ. δεν παραχωρεί την αίθουσα στην γιορτή του Πολυτεχνείου για ιδεολογικούς λόγους, δεν πιστεύω κάτι τέτοιο, αλλά θα έλεγα ότι καλό είναι να το ξεκαθαρίσει αυτό ο νέος Μητροπολίτης ,γιατί είναι άδικό να κυκλοφορεί μια τέτοια κακοήθεια και να συκοφαντείτε η εκκλησία από καλοθελητές, ότι αντιτίθεται ιδεολογικά στην εορτή του Πολυτεχνείου.

Αλλά για να επιστρέψουμε στο θέμα μας ,ο λόγος που φέτος ειδικά δεν χρησιμοποιείται η αίθουσα, που στοίχισε τόσο και δημιούργησε τόσες συζητήσεις είναι ασαφής .Άκουσα ότι έχει υγρασία ,ότι μπορεί να καούν τα μηχανήματα επειδή οι πρίζες επηρεάζονται από την υγρασία που τρέχει από τους τοίχους, ότι είναι δύσκολο να μεταφέρουμε τόσες καρέκλες από τον Δήμο και μετά να τις μαζέψουμε, ότι είναι δύσκολο να καθαριστεί κ.λπ. Αυτά όταν είχε καλό καιρό. Τώρα που χάλασε ο καιρός άκουσα ότι θα πάθουμε κρυοπαγήματα, αν την χρησιμοποιήσουμε.

Σαν φορολογούμενος πολίτης ,αν έχει νόημα ακόμα αυτή η λέξη στην Ελλάδα, θα ήθελα να βγει δημόσια κάποιος από τους ιθύνοντες, διευθυντές ,δημάρχους κ.λπ, όποιος τέλος πάντων είναι αρμόδιος ,να μας πει για ποιο λόγο δεν χρησιμοποιείται η αίθουσα και κυρίως για ποιο λόγο ξοδευτήκαν τόσα χρήματα για να κατασκευαστεί. Για να κάνουν οι μαθητές τις εκδηλώσεις τους δίπλα στις τουαλέτες, τους διαδρόμους και τις σκάλες;

Η Καλαμπάκα διαθέτει και δημοσιογράφους και ραδιόφωνα που κάποτε, όταν κατασκευάζονταν η αίθουσα, καλούσαν δημάρχους και διευθυντές να πουν την άποψη τους και ήταν λαλίστατοι.

Γιατί λοιπόν δεν τους καλείτε και τώρα να μας πουν τι συμβαίνει και ένα έργο 1000000 ευρώ δεν χρησιμοποιείται;

Προσέξτε όμως να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις .Η σωστή ερώτηση δεν είναι, γιατί δεν πηγαίνουν οι μαθητές στην αίθουσα. Αυτή η ερώτηση μπορεί να απαντηθεί με πολλούς σοβαρούς λόγους η και δικαιολογίες. Η υγρασία, οι πρίζες, τα κρυοπαγήματα….αύριο μπορεί να μας πουν ότι έχει και φαντάσματα. Δεν υπάρχει πρόβλημα ,σε αυτή την χώρα καταπίνουμε το οτιδήποτε.

Οι σωστές ερωτήσεις είναι δύο. Η πρώτη ερώτηση είναι για ποιο λόγο καταστράφηκε το προαύλειο του σχολείου και ξοδεύτηκαν τόσα χρήματα για μια αίθουσα που δεν μπορεί το σχολείο να  χρησιμοποιήσει; Το δεύτερο ερώτημα είναι, αν ντρέπεται κανένας άλλος σε αυτή την πόλη για αυτά τα χάλια, εκτός από τον γράφοντα;

Αυτές κυρίες-οι είναι οι σωστές ερωτήσεις. Ελπίζω οι αρμόδιοι να έχουν το φιλότιμο που είχε ο Μαυρογιαλούρος, όχι να παραιτηθούν, αλλά τουλάχιστον να απαντήσουν στους Έλληνες βαριά φορολογούμενους πολίτες στα παραπάνω ερωτήματα.

ΚΑΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (θεολόγος εκπαιδευτικός ΓΕΛ Καλαμπάκας)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.