Πολυκοσμία για τα φωτοβολταϊκά

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν σήμερα έξω από τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ σε όλη την επικράτεια, για τους αγρότες που έσπευσαν να υποβάλλουν αιτήσεις για τα φωτοβολταϊκά. 

0 173

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν σήμερα έξω από τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ σε όλη την επικράτεια, για τους αγρότες που έσπευσαν να υποβάλλουν αιτήσεις για τα φωτοβολταϊκά. 

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν σήμερα έξω από τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ σε όλη την επικράτεια, για τους αγρότες που έσπευσαν να υποβάλλουν αιτήσεις για τα φωτοβολταϊκά. Στα Τρίκαλα από νωρίς πρωί δεκάδες τρικαλινοί αγρότες έσπευσαν στις εγκαταστάσεις του τοπικού υποκαταστήματος για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους ελπίζοντας ότι μέσω αυτής της διαδικασίας μπορούν να βελτιώσουν το εισόδημά τους.
Στην τοπική υπηρεσία πάντως είχαν λάβει από νωρίς τα μέτρα τους εξυπηρετώντας τους αγρότες με τις αιτήσεις τους, οι οποίες συνοδευόταν από έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ και από τους τίτλους κυριότητας των αγροτεμαχίων τους.
Μέχρι και σήμερα το πρωί είχαν κατατεθεί περίπου 80 αιτήσεις στα τοπικά γραφεία με τον διευθυντή της ΔΕΗ κ. Σ. Πίσπα να δηλώνει ότι «μέχρι αυτή τη στιγμή, ευτυχώς λάβαμε τα αναγκαίας μέτρα και οι αγρότες έδειξαν την απαιτούμενη προσοχή γιατί ήρθαν από τις βραδινές ώρες και όλα λειτουργούν κανονικά. Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα υποβολής των αιτήσεων για την κατασκευή φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων στα χωράφια από επαγγελματίες αγρότες στους οποίους θα δοθεί προτεραιότητα. Εμείς πρέπει να επικροτήσουμε έστω και αυτή την προσπάθεια που γίνεται για κάποιες επενδύσεις».
Στο μεταξύ χθες έγινε γνωστό ότι θα γίνονται δεκτές και οι αιτήσεις των αγροτών για συμμετοχή στα φωτοβολταϊκά ακόμη και με εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής.
O Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών καταγγέλλει την απόφαση της ΔΕΗ για «πάγωμα» όλων των νέων αιτήσεων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κτίρια (σπίτια, καταστήματα και βιομηχανικές στέγες) προκειμένου να εξετάσει πρώτα την εξέταση όλων των παλιών αιτημάτων που εκκρεμούν.
Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με τον ΣΕΦ, έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις του Νόμου 3851/2010 και καταργεί στην πράξη τη δυνατότητα νέων αιτήσεων για φωτοβολταϊκά όπως ορίζει ο νόμος.
Πηγή Η Ενημέρωση
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.