« Πολιτικός διάλογος, μια δεξιότητα που χάνεται!!!» – Γράφει ο Κώστας Πρεβέντης

0 629

Αγαπητοί συνδημότες,

Η εποχή που τα πολιτικά πρόσωπα μιλούσαν με σημείο αναφοράς τον πολιτικό πολιτισμό ,με το «σεις» και με το «σας» θα μπορούσα να πω,έχει δυστυχώς παρέλθει. Στις μέρες μας η κάθε μορφής προσωπική αδυναμία μετουσιώνεται σε άκρατο λαϊκισμό,ο οποίος τοποθετεί τον πήχη του διαλόγου μόλις να ξεπροβάλλει από το …χώμα. Οι υγιείς και νοσταλγικές φωνές πνίγονται μέσα στο τέλμα της επικρατούσας τοξικότητας και του άκρατου εκχυδαϊσμού.

Η πολιτική μετατρέπεται από χώρο προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο σε χώρο εκτόνωσης κάθε μορφής συμπλέγματος. Με λύπη παρατηρούμε στη χώρα που  «γεννήθηκε» η δημοκρατία ,να εδραιώνεται και να κερδίζει συνεχώς έδαφος η πόλωση  και το διχαστικό κλίμα. Ο διάλογος πλέον μετατρέπεται σε εργαλείο προσωπικής αντιπαράθεσης εμπλέκοντας στοιχεία ικανοτήτων ή αδυναμιών των διαλεγομένων προσώπων και εξαντλείται σε υποκειμενικές κρίσεις,με σκοπό πάντα την μείωση του αντιπάλου.

Με άλλα λόγια ο διάλογος,σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής ζωής  οδηγείται με μαθηματική πλέον ακρίβεια στα πυρά της πόλωσης και ο πολιτικός πολιτισμός στο έλεος της χυδαιότητας.

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΒΕΝΤΗΣ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr